miercuri, 3 aprilie 2013

Prajitura zori de zi de post


Inca o prajitura de post cu nuca si gem delicioasa va prezint astazi. Se face foarte repede si are un gust minunat.

Ingrediente:

  • 350 g faina
  • un pachet margarina (250g)
  • 2 linguri apa calda
  • 4 lingurite otet (daca se poate de mere)
  • un praf sare
  • un borcan gem (500 g am folosit eu)
  • 100 g nuci macinate
Mod de preparare:
Din faina, margarina, apa si otet framantati un aluat elastic, nu prea tare.
Din 3/4 din aluat faceti o foaie si intindeti-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti foaia cu gem si radeti deasupra aluatul ramas.
Presarati nuca si dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 35-40 minute.
Scoateti prajitura din cuptor si taiati-o cat este calda.
Lasati-o la racit (calda se simte putin gustul de otet) si serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

16 comentarii:

  1. Ooooo, imi place. Gem si nuci! Perfect! Eu o numeam prajitura lenesa in copilarie. Nu stiu de ce :) .

    RăspundețiȘtergere
  2. Gem , nuci ador aceasta combinatie, este delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asaaa, deci cu ce sa incep? :p incep cu faptul ca am citit de 5 ori reteta cautand cu disperare zaharul din ea...zahar nici in aluat, nici in umplutura...m-am gandit ca sigur e o reteta gresita, pusa la intamplare, dar pentru ca aveam deja cumparate ingredientele m-am hotarat sa o fac. am spus cateva vorbe de dulce printre dinti cand m-am chinuit sa intind aluatul iar apoi sa-l mut in tava si ideea mea ca nu-mi va iesi era tot mai mare. am intins gemul pe ea...si cand am vzut ca efectiv e unsa cu gem (eu ma gandeam ca daca blatul e asa subtire barem gem sa fie mult :))) ) si credeam ca poate tu ai folosit un borcan mare de gem iar eu aveam unul mic...am ras aluatul si apoi am pus nuca, am fost fericita pentru ca am avut 130g nuca, am zis ca daca nu are aluat si gem atunci macar sa aiba nuca. am copt-o 40 min si am taiat-o calda. sotul numai ce venise acasa si vroia sa guste "din ce am facut bun". i-am dat totusi o felie si mare mi-a fost surprinderea ca a mancat jumatate de tava asa calda, a noastra nu a avut deloc gust de otet. pana seara s-a mancat toata. nush de unde e atat de gustoasa, dar dupa fiecare felie mancata imi doream sa mananc inca una. o voi face inca o data sau de doua ori postul asta si in fiecare post de acum in colo. e delicioasa! doar ca voi face cate 2 tavi o data, sa ne ramana si pe a doua zi :D urmatoarele pe lista sunt cornuletele cu bors, daca si ele sunt la fel de bune ca prajitura asta... :D devin fanul tau nr.1

    RăspundețiȘtergere
  4. Michelle m-ai facut sa rad de dimineata. Ma bucur ca ati fost multumiti. Referitor la cornuletele cu bors, daca le vei umple tot cu gem sau magiun vor fi mult mai fragede.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu ce se poate inlocui otetul?

    RăspundețiȘtergere
  6. aceasta prakitura se numeste"LINZER"....hmmmmm e urit sa furati,d-na!
    Ia sa vad,veti publica acest comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Prăjitura este Toniac. O facem si noi. Deasupra se poate pune zahar pudra. E super buna

    RăspundețiȘtergere
  8. Praf de copt nu se pune???

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena