miercuri, 3 aprilie 2013

Prajitura zori de zi de post


Inca o prajitura de post cu nuca si gem delicioasa va prezint astazi. Se face foarte repede si are un gust minunat.

Ingrediente:

  • 350 g faina
  • un pachet margarina (250g)
  • 2 linguri apa calda
  • 4 lingurite otet (daca se poate de mere)
  • un praf sare
  • un borcan gem (500 g am folosit eu)
  • 100 g nuci macinate
Mod de preparare:
Din faina, margarina, apa si otet framantati un aluat elastic, nu prea tare.
Din 3/4 din aluat faceti o foaie si intindeti-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti foaia cu gem si radeti deasupra aluatul ramas.
Presarati nuca si dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 35-40 minute.
Scoateti prajitura din cuptor si taiati-o cat este calda.
Lasati-o la racit (calda se simte putin gustul de otet) si serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena