vineri, 31 mai 2013

Parjoale

Pe la noi prin Bucovina se mai "inmulteste" carnea pentru piftele cu putina paine, cu 1-2 cartofi si din aceasta compozitie rezulta parjoalele. Sunt mai mari ca chiftelele si plate.

Ingrediente:
  • 700 g carne tocata (prefer sa iau spata sau ceafa si sa o toc eu)
  • 3 cartofi potriviti dati pe razatoarea mica si stori bine in palme
  • 60 g miez de paine inmuiat in 2-3 linguri lapte
  • 3 oua
  • 3 cepe verzi (sau una normala) tocata marunt
  • 4 catei usturoi pisati marunt
  • un praf sare
  • un praf piper
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le bine.
Formati sfere de marimea unei nuci si apoi turtiti-le.
Prajiti-le in ulei incins (foc potrivit) pe fiecare parte cate 2-3 minute pana se rumenesc apoi scoteti-le pe un platou tapetat cu un servet de bucatarie. Serviti-le calde sau reci cu garnitura de cartofi, orez sau orice altceva va place!
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

  1. Ce bune sunt cand ti-e foame!!! Si mama pune paine in chiftele, si este din sud.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmmmmm bune rau si calde si reci si cu o berica

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena