luni, 20 mai 2013

Prajitura chinezoaica


O prajitura minunata formata din blat cu nuci si o glazura din galbenusuri batute spuma. Deasupra inca putina ciocolata rasa si e gata....

Ingrediente blat:

  • 250 margarina (sau 200 g unt)
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 2 linguri varf cacao (20 g)
  • o lingurita esenta rom
  • 6 albusuri
Ingrediente glazura:

  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 50 g ciocolata (de care preferati fie cu cacao fie alba)
Mod de preparare:
Mixati bine margarina (untul) cu zaharul pudra pana se fac spuma apoi adaugati nucile macinate.
Adaugati treptat faina amestecata cu cacaua si esenta de rom.
Bateti spuma albusurile cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus.
Tapetati o tava (28*22 cm) cu hartie de copt si turnati compozitia. Cu o spatula sau o lingura nivelati. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 23 minute sau pana cand blatul este copt (introduceti o scobitoare, daca o scoateti curata e gata blatul).
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si sunt spumoase apoi adaugati esenta de vanilie. Turnati compozitia peste blatul copt si dati la cuptor inca 15 minute la aceasi temperatura (180 grade).
Cand prinde crusta glazura scoateti prajitura din cuptor, puneti-o pe un gratar si radeti ciocolata peste ea apoi distribuiti-o uniform cu o spatula.
Lasati prajitura la racit apoi taiati-o si serviti-o cu placere. Ciocolata se va intari daca dati prajitura la figider.
Sa aveti spor si pofta!

9 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena