luni, 20 mai 2013

Prajitura chinezoaica


O prajitura minunata formata din blat cu nuci si o glazura din galbenusuri batute spuma. Deasupra inca putina ciocolata rasa si e gata....

Ingrediente blat:

  • 250 margarina (sau 200 g unt)
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 2 linguri varf cacao (20 g)
  • o lingurita esenta rom
  • 6 albusuri
Ingrediente glazura:

  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 50 g ciocolata (de care preferati fie cu cacao fie alba)
Mod de preparare:
Mixati bine margarina (untul) cu zaharul pudra pana se fac spuma apoi adaugati nucile macinate.
Adaugati treptat faina amestecata cu cacaua si esenta de rom.
Bateti spuma albusurile cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus.
Tapetati o tava (28*22 cm) cu hartie de copt si turnati compozitia. Cu o spatula sau o lingura nivelati. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 23 minute sau pana cand blatul este copt (introduceti o scobitoare, daca o scoateti curata e gata blatul).
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si sunt spumoase apoi adaugati esenta de vanilie. Turnati compozitia peste blatul copt si dati la cuptor inca 15 minute la aceasi temperatura (180 grade).
Cand prinde crusta glazura scoateti prajitura din cuptor, puneti-o pe un gratar si radeti ciocolata peste ea apoi distribuiti-o uniform cu o spatula.
Lasati prajitura la racit apoi taiati-o si serviti-o cu placere. Ciocolata se va intari daca dati prajitura la figider.
Sa aveti spor si pofta!

9 comentarii:

  1. pare un fel de negresa cu glazura prajitura chinezoaica; cred ca e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place fff mult aceasta prajitura, cred ca ar trebui s-o refac si eu :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot auzit de aceasta prajitura, cred ca e buna ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut prajitura,e f buna,dar am o nelamurire:compozitia de galbenusuri se adauga peste blatul cald sau rece? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Galbenusurile se adauga peste blatul fierbinte, si in imagine se observa cum prajitura e pe gratarul din aragaz. Scoti putin blatul, intinzi galbenusurile si dai iar la cuptor.

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Puteti folosi si tava de la cuptor dar dublati cantitatile.

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena