vineri, 12 iulie 2013

Compot de visine pentru iarna


Imi place sa pregatesc pentru iarna cate putin din fiecare, cateva borcanele de dulceata din fructele preferate, cateva de compot pentru ca stiu sigur ce consum, stiu ca am bunatati fara conservant.
Nu dau cantitati la ingrediente pentru ca sunt in functie de borcane si de compotul preferat. Eu prefer un compot mai concentrat, putin mai acrut.

Ingrediente:
  • visine (5 kg)
  • apa  (4 l)
  • zahar (200 g zahar la un litru de apa pentru un compot mai acrisor, 300 pentru un compot mai dulce)
Mod de preparare:
Curatati visinele de coditem spalati-le si puneti-le in borcane. Cam 3/4 din borcan sa fie umplut.
Turnati doar intr-un borcan peste visine apa. Masurati cantitatea de apa care intra intr-un borcan si inmultiti-o cu numarul de borcane pe care il aveti. In acest caz am masurat ambele tipuri de borcane. Am folosit 3 borcane de 1.7 kg si 3 de 0.8 kg.
Puneti intr-o cratita incapatoare apa necesara si cand da in clocot adaugati zaharul. Lasati pe foc pana se dizolva zaharul apoi turnati siropul in borcane si puneti-le capacele. Asezati-le intr-o tava, pe un prosop cu spatiu intre ele.
Dati tava la cuptor (rece) si porniti cuptorul la foc potrivit (180 grade). Tineti borcanele in cuptor pentru o ora. Puteti sa le sterilizati si pe aragaz, inlocuiti tava cu o cratita larga. Gasiti mai multe detalii AICI. Scoteti borcanele din tava si acoperiti-le cu o patura pana se racesc.



P.S. Acest  compot nu trebuie neaparat depozitat in beci. Sta identic si in debara sau camara.
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

  1. Super tare. Sper sa mai gasesc si alte retete delicioase

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai adus aminte de bunica cu aceasta reteta! Ea facea in fiecare an compot de iarna din toate fructele din gradina si se ruga de noi, copii mofturosi, sa mancam compot in loc de toate dulciurile nesanatoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze..câtă apă de pune in tava

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena