joi, 1 august 2013

Prajitura cu branza si nuci


Prajiturile cu branza imi plac foarte mult. De data aceasta am ales sa fac o prajitura cu branza si blat de pandisman cu nuci. Se combina perfect aromele si se prepara foarte repede.

Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 100 g nuci prajite (pot fi inlocuite cu stafide)
  • 10 g praf de copt (un plic)
  • 200 g faina
Ingrediente crema:
  • 500 branza de vaci
  • 2 oua
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 50 g gris
  • 200 g zahar pudra
Mod de preparare blat:
Mixati bine ouale pana isi tripleaza volumul apoi adaugati treptat zaharul. Bateti bine pana se topeste apoi introduceti treptat in compozitie uleiul, laptele si esenta de vanilie. Amestecati faina cu praful de copt si puneti-o in compozitie.
 Adaugati nucile, amestecati usor si puneti compozitia intr-o tava de 25*35 cm tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema amestecati toate ingredientele bine bine pana se omogenizeaza.
Puneti crema cu lingura peste blat, pe toata suprafata si dati tava la cuptor preincalzit (170 grade) pentru 55 minute.
Scoateti prajitura, lasati-o cateva minute in tava apoi mutati-o pe un gratar pentru a se raci complet.
Taiati-o dupa plac si pudrati-o cu zahar pudra.
Este atat de pufoasa!
Sa aveti spor si pofta!

5 comentarii:

  1. foarte pufoasa si apetisanta! As prefera nucile in schimbul clasicelor stafide intr-o prajitura cu branza de vaci....

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena