vineri, 22 noiembrie 2013

Foi cu bulion umplute cu mere - de post


Mereu am sustinut ca sunt prajituri de post mai bune ca cele cu ou sau lapte. Aceasta prajitura cu foi umpluta cu mere si povirla (magiun de prune fiert cu samburi si fara zahar) face parte din aceasta categorie si se prepara foarte usor.

Ingrediente foi:

  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 g bulion
  • 150 ml apa minerala
  • 7 g amoniac (un plic) stins cu o lingurita otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 600 g faina
Ingrediente umplutura:

  • 10 mere mari
  • 7-8 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • un borcan povirla (magiu/gem de prune)
Mod de preparare foi:
Amestecati intr-un bol uleiul, zaharul, bulionul, apa minerala, amoniacul stins, zaharul vanilat si faina.
Adaugati treptat faina si framantati un aluat molicel (atat cat sa puteti intinde foile). Lasati coca cateva minute la odihnit (va garantez ca nu se intampla nimic daca sta si cateva ore in frigider, de obicei framat dimineata si coc seara cand ma intorc de la servici) apoi impartiti-o in 4. Intindeti foile si coaceti-le pe rand in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 12 minute.
Spalati merele, curatati-le si dati-le prin razatoarea mare. Caliti-le cu zahar si scortisoara pana nu mai au zeama apoi lasati-le la racit.
Suprapuneti foile dupa ce ungeti prima foaie cu mere, a doua cu gem, a treia cu mere si acoperiti-le cu ce-a dea patra foaie.
Taiati prajitura a doua zi si apoi pudrati-o cu zahar pudra.
Va asigur ca este delicioasa!
Sa aveti spor si pofta!

9 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena