marți, 17 decembrie 2013

Prajitura cu blat de cocos


Imi plac foarte mult prajiturile cu nuca de cocos. De data aceasta am ales o prajitura cu blat de cocos si o crema din galbenusuri.

Ingrediente blat:

  • 7 albusuri
  • 300 zahar tos
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 3  linguri faina
  • o lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:

  • 200 g unt moale
  • 7 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • o lingurita esenta de vanilie (+/- dupa preferinte)
Mod de preparare blat:
Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul. Bateti bine bine pana cand spuma este consistenta apoi adaugati pe rand apa, zeama de lamaie,vanilia, faina si cocosul.
Mixati usor si turnati compozitia intr-o tava de 25*35 cm tapetata cu hartie de copt. Dati tava in cuptor (preincalzit la 180 grade) si coaceti-o pentru 13-14 minute.
Pentru crema mixati bine galbenusurile cu zaharul pudra apoi puneti vasul pe foc la aburi. Fierbeti pana se ingroasa apoi lasati la racit.
Mixati untul pana se face spuma apoi adaugati treptat crema si nuca de cocos. Pastrati cativa fulgi pentru decor.
Imbracti blatul cu crema si presarati cativa fulgi de cocos. Dupa plac puteti glazura cu un strat de ciocolata.
Lasati prajitura la rece cateva ore apoi serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!


6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena