joi, 19 decembrie 2013

Prajitura cu crema de lamaie

In ultima perioada sunt o fana inraita a prajiturilor cu crema de gris. Daca mai adaug si o lamaie... sunt victima.

Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • o lingura lapte
  • un praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita esenta de lamaie
  • 200 g faina

Ingrediente crema:
  • 1000 ml lapte
  • 8 linguri rase gris
  • un pachet unt (200 g) moale
  • 200 g zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie si jumatate (dupa gust)
Mod de preparare:
Mixati ouale cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si bateti pana isi tripleaza volumul. Incorporati praful de copt stins in lapte, coaja de lamaie si treptat adaugati faina.
Turnati compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coaceti-o in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute. Scoateti blatul pe un gratar la racit.

Pentru crema puneti laptele la fiert si cand fierbe turnati treptat grisul amestecand mereu. Fierbeti pana se ingroasa apoi lasati la racit. Mixati untul cu zaharul pudra apoi adaugati zeama si coaja de lamaie.
Adaugati treptat crema rece si mixati usor.
Taiati blatul in doua. Peste primul blat puneti 3/4 din crema, acoperiti cu cel de-al doilea blat si disribuiti peste el restul de crema.
Lasati prajitura la rece apoi taiati-o dupa plac. Blat pufos... crema acrisoara...Iubesc combinatia.
Sa aveti spor si pofta!


6 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena