sâmbătă, 28 decembrie 2013

Prajitura cu ness si nuca


Pentru iubitorii de nuca si ness prajitura aceasta este combintia perfecta. Blatul este din bezea cu nuca, crema fiarta, cu galbenusuri si ness. Am modificat reteta initiala, dar o gasiti in subsolul paginii.

Ingrediente blat bezea (2 blaturi):
  • 12 albusuri
  • 500 g zahar
  • 400 g nuci macinate (merg si migdalele sau alunele macinate)
Ingrediente crema:
  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 250 g unt gras moale (la temperatura camerei)
  • 6 lingurite cu varf ness (+/- dupa gust)
  • 2 lingurite zahar pudra
  • o lingurita apa calduta
Mod de preparare blat:
Mixati 6 albusuri spuma cu un praf de sare apoi adaugati treptat zaharul.
Mixati bine pana cand bezeaua este consistenta, nu cade de pe paletele mixerului si adaugati treptat 200 g nuca, amestecand usor.
Puneti compozitia intr-o tava 40*28 cm tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 18-20 minute sau pana cand se rumeneste usor. Procedati identic si cu cel de-al doilea blat. Nu faceti compozitia de la inceput pentru ambele blaturi decat daca va permite cuptorul sa coaceti doua tavi in acelasi timp. In acest caz lasati tavile in cuptorul setat pe modul convectie 17 minute la 160 grade. Spalati bolul in care preparati compozitia dupa fiecare utilizare.
Pentru crema mixati bine 12 galbenusuri cu 300 g zahar pudra apoi fierbeti-le in baie de aburi in jur de 30 minute pana se ingroasa apoi lasati la racit.
Mixati untul pana se face spuma, adaugati nessul amestecat cu cele 2 lingurite de zahar pudra si dizolvat cu o lingurita de apa si puneti treptat din crema de gabenusuri racita.
Ungeti prima foaie cu 3/4 din crema formata si acoperiti cu cel de-al doilea blat. Intindeti restul de crema si presarati cateva nuci tocate.
Lasati prajitura la rece cateva ore apoi taiati-o dupa plac.
Va asigur ca este delicioasa.
Sa aveti spor si pofta!

Reteta originala cuprinde 3 foi a cate 3 albusuri, 100 g nuci macinate si 150 g zahar fiecare. Crema contine 9 galbenusuri, 200 g unt, 3 linguri ness, 250 g zahar pudra.




21 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena