duminică, 9 noiembrie 2014

Macarons cu zmeura, macarons cu menta


Desi v-am prezentat reteta de baza pe care o folosesc eu la macarns intr-o postare mai veche, AICI astazi vreau sa va prezint macarons cu zmeura si cu menta, pe care i-am folosit la candy barul facut nepoatei mele.

Ingrediente (35 bucati total):
  • 170 g zahar pudra (margaritar)
  • 160 g faina de migdale ( migdale macinate)
  • 120 ml albus (de la 4 oua) separat in 2 cantitati egale
  • 160 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1/2 lingurita colorant alimentar 
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zahar pudra
  • 2 linguri piure de zmeura (sau dulceata usor incalzita, data prin sita penru a scapa de samburi)
  • 3-4 picaturi esenta de menta
Mod de preparare:
Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra si faina migdalele macinate si mixati scurt, de cateva ori, pana ce se omogenizeaza. Cerneti amestecul intr-un bol mare si daca e cazul aruncati bucatile ramase in sita. Adaugati peste amestec prima cantitate de albus si amestecati pana pasta este densa.

Separat intr-un bol termorezistent puneti a doua cantitate de albus si mixati cu viteza mare.
Intr-un ibric, incalziti la foc mediu, 50 ml apa si 160 g zahar. Fierbeti pana ce siropul obtinut ajunge la 118 grade C ( folositi un termometru pentru sosuri). Turnati siropul treptat peste albusurile spuma si mixati la viteza ridicata pana ce compozitia s-a racit cat de cat si s-a obtinut un amestec translucid, de bezea. Bolul nu trebuie sa fie fierbinte la atingere ci caldut. Luati jumatate din compozitia din bol (jumatate pe care am facut-o cu menta). Adaugati colorantul roz si amestecati.
Incorporati jumatate din amestecul de migdale si mixati cateva secunde la viteza mare. Nu amestecati pasta prea mult - ar trebui sa se desprinda in fasii groase de pe tel. Fasia ar trebui sa se contopeasca cu restul compozitiei in cateva secunde. In abusul ramas adaugati colorantul verde si restul de pasta de migdale.
Dati drumul la cuptor la 170 grade. Pregatiti 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Puneti compozitia intr-un pos (sau o punga taiata la un capat), cu dui (capatul metalic fara zimti). Faceti  discuri cu diametrul de aproximativ 2.5 cm, izbiti tava de masa de 2 ori,  si lasati-le sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei sau pana ce macarons au capatat o coaja.
Coaceti macarons 13 minute in cuptorul preincalzit la 170 grade. Respectati acest timp cu strictete. Cand trece timpul mutati hartia de copt imediat pe suprafata de lucru (un fund, o planseta, un blat de marmura sau granit) si lasati la racit cateva minute inainte de a desprinde macarons, cu delicatate, de pe hartie.Nu va speriati daca initial sunt tari ca bezelele. Cand vor fi umpluti vor avea consistenta perfecta.

Mod de preparare crema:
Mixati mascarponele cu zaharul pudra pana crema devine pufoasa. Separati compozitia in doua boluri. Un bol ramane simplu, in celalalt adaugati esenta de menta dupa gust.
Puneti intr-un pos curat cu dui mic crema si spritati pe discurile de macarons nu foarte aproape de margine. Pentru cei cu zmeura lasati cam un centimetru gol in mijloc, unde puneti piureul de zmeura. 
Acoperiti cu alt disc. Pastrati-i in frigider sau intr-un loc mai racoros pana in momentul servirii.
Va asigur ca sunt deliciosi, nu foarte dulci.

Pentru piureul de zmeura am fiert 125 grame zmeura congelata, cu 35 grame zahar si o lingura apa in jur de 15-20 minute pana ce zaharul s-a dizolvat si piureul a inceput sa se intareasca. Imediat l-am dat prin sita pentru a scapa de seminte si l-am lasat la racit. Din aceste ingrediente rezulta mai mult piure, l-am folosit la decorat alte prajituri.

Sa aveti spor si pofta!

7 comentarii:

  1. Ce frumosi au iesit, ca de revista! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce colorant folosesti? mie nu imi raman colorati frumos, culoarea paleste la cuptor!! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu folosesc un anume tip de colorant. La macarons cu menta am folosit colorant praf, la ceilalti lichizi. Incearca sa pui mai mult colorant in compozitie.

      Ștergere
  3. Nu a ieșit așa pufoși ...cred ca am greșit eu ceva în rețetă dar oare ce....puțin ajutor te rog

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer sa fiu cred ca nu am mai mancat asa ceva de multa vreme, insa observ ca vorba de ceva moale intr-un invelit uscat si oarecum tare care se sfarama usor sper sa nu ma insel, insa cu toate astea tin sa iti multumesc pentru aceasta recomandare.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena