miercuri, 11 aprilie 2012

Pasca cu branza si smantana


Cred ca asta e ultima reteta de pasca pe care v-o prezint saptamana aceasta. Am vrut sa scriu anul acesta dar nu cred ca ma tin de cuvant ca mai am multe retete bune.
Aceasta contine atat branza cat si smantana. Bonus din partea mea cateva stafide ca doar nu le pot rezista.

Ingrediente aluat:
  • 300 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 2 oua
  • o lingurita praf copt
  • 100 g unt (margarina) moale
  • 2 linguri esenta vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1-2 linguri lapte (daca aluatul este prea tare)
  • un varf cutit sare
Ingrediente uplutura:
  • un kg branza vaci
  • 100 g unt (margarina) moale
  • 200 g smantana
  • 4 galbenusuri 
  • 4 albusuri batute spuma
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o budinca de vanilie
  • un ou pentru uns
  • 100 g stafide (pot sa lipseasca)
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • un varf cutit sare
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta un aluat omogen.
Se pune intr-o folie si se da la rece pana e gata umplutura.
Se omogenizeaza toate ingredientele mai putin albusurile batute spuma si stafidele.
 Se adauga albusurile si stafidele.
Se unge o forma de tort cu peretii detasabili (diametru 26 cm) cu unt si se imbraca cu 3/4 din cantitatea de aluat. De obicei  intind aluatul cu mana. Sa fie acoperiti cam 3/4 din pereti. Eu am acoperit cum vedeti in imagine dar ar fi trebuit cam cu un cm mai mult.
Se adauga branza.  Din restul de aluat se fac suluri subtiri care se pun peste branza in forma dorita.
Se da la cuptor (preincalzit 185 grade) pentru 20 minute apoi se unge cu oul batut.
Se mai lasa inca 50 minute la cuptor la aceeasi temperatura. Cand e gata se lasa la racit in forma deoarece este cald si sunt toate sansele ca pasca sa se rupa apoi se muta pe un platou (farfurie). Va spuneam mai sus ca trebuie aluatul intins mai inalt cu un cm, era mai uniforma dar tot acelasi gust delicios.
E atat de buna.
Sa aveti pofta.

23 de comentarii:

  1. Te cred si eu ca este buna.Arata foarte bine.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm o bunatate pasca ta! Sarbatori fericite! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai bunãtãti ai pregãtit, de as fi si eu prin preajmã.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina si eu as vrea sa fiu prin preajuma ta..... Am fost datorita fotografiilor si mi-ai facut o pofta de MARE :). Te pup.

      Ștergere
  4. Foarte frumos lucrat! Si cred ca miroase tare bine la tine in bucatarie! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela multumesc. A mirosit de acum trebuie sa pregatesc alte bunatati ca sa capete miros frumos bucataria. Paste fericit si tie.

      Ștergere
  5. Hola, vengo a saludarte :)
    Este pastel luce ricoooo!
    Tengo que pasar por aqui mas a menudo!!
    besos,

    RăspundețiȘtergere
  6. iese buna cu budinca de vanilie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum depinde si de gusturi. Este foarte buna. Ca si textura este foarte pufoasa, aerata, maii aerata decat pasca cu branza dulce si aluat fraged. Ai aici reteta. http://www.bucatariairinei.ro/2012/04/pasca-cu-branza-dulce-si-aluat-fraged.html

      Ștergere
  7. daca am uitat sa pun budinca este vreo probl?:(

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare am sa o pot taia?:((

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut reteta asta de Paste anul asta si a iesit foarte buna si aspectuoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Budinca de vanilie se prepara sau se adauga direct praful?

    RăspundețiȘtergere
  11. Vaaai, e mortala ! Acuma am facut-o, sper sa apuce pastele !

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena