joi, 26 aprilie 2012

Prajituri cu ricotta - pardulas


Pardulas sunt cunoscute  in Sardinia si sunt preparate in special in perioada Pastelui, dar sunt unele patiserii care le pregatesc tot timpul anului. Se zice ca pe vremuri pastorii pregateau branza proaspata chiar in perioada Pastelui, esentiala pentru realizarea acestor prajituri. Poate fi folosita atat ricotta de oaie cat si cea de vaca.

Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 70 ml  ulei de masline
  • un varf cutit sare
  • 220 ml apa caltuta (+/- 10ml)
Ingrediente umplutura:
  • 500g ricotta de oaie sau vaca
  • 150 g zahar (merge si pudra si normal)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 7 g praf copt
  • 60 g faina
  • zahar pudra pentru finisare
Mod de preparare:
Cerneti faina, faceti o gaura in mijloc, adaugati sarea si uleiul de masline. mixati usor apoi treptat adaugati apa pana cand se formeaza un aluat elastic si neted. Lasati-l sa se odihneasca pentru 30 minute.
Puneti ricotta intr-un bol cu zaharul, zaharul vanilat si cu zeama de lamaie.
Adaugati pe rand galbenusurile.
Amestecati faina cu praful de copt. Turnati-o treptat peste amestecul cu branza apoi lasati umplutura la frigider pentru minim 15 minute.
Presarati suprafata de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-o foaie subtire de 2-3 mm. Decupati cu o forma sau cu un pahar discuri de 9-10 cm.
Luati fiecare disc si transformati-l in cosulet sau a unui soare cu opt raze. Impreunati degetul mare si cel mijlociu si sustineti marginea aluatului. Cu aratatorul apasati pe aluat si astfel formati o raza. Faceti doua, apoi inca doua. In mijlocul celor formate mai faceti cate una.
Asezati-le intr-o tava pe hartie de copt apoi umpleti-le cu amestecul de branza ricotta. Eu am lasat cam mult spatiu intre ele, nu stiam cum se comporta la copt.
Dati-le la cuptor (preincalzit 165 grade cu convectie) pentru 25-30 minute apoi scoateti-le pe un gratar la racit.
Cand se racesc pudrati-le cu zahar pudra.
Si cu sectiunea... Blatul usor crocant, compozitia pufasa. Se potrivesc de minune.
Sa aveti pofta!
Reteta luata din revista Yammy Magasine No. 2


14 comentarii:

  1. Sunt delicate, frumoase si daca-s cu ricotta sigur sunt si bune.Ti-au iesit perfecte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, dar sunt superbe!!!As da orice sa pot gusta o delicatesa dintr-asta mica:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mutumesc pentru aprecieri. Sunt delicioase va garantez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Cu drag impart cu toata lumea. Cei mai norocosi sunt colegii de servici.

      Ștergere
  5. superbe si delicioase! te pup scumpa mea, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoase sunt!!!
    Minunat blogul tau!
    Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Blogul meu preferat de retete.Multumesc, Irina

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena