joi, 12 martie 2009

Branzoaice (a la mamaia)




Mamaia mea mai sta la mine cateva zile si apoi pleaca la tara. Trebuie sa-i fur toate secretele, asa ca astazi am facut impreuna brazoaice (bineinteles dupa reteta ei). Imaginati-va ce greu i-a fost, eu vroiam sa cantaresc toate ingredientele :) ca reteta sa fie exacta.
Ingrediente aluat:
- 750 g faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)
- 2 oua
- 25 g margarina
- 25 g drojdie
- 1 lingura smantana
- 80 g zahar
- 250 g lapte
- 2 linguri ulei
- esenta
- sare
Ingrediente umplutura:
- 600 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 2 oua
- esenta
- stafide
- coaja de la o jumatate de lamaie
- sare
- un ou pentru uns
Mod de preparare:
Se cerne intr-un vas faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, margarina, drojdia, smantana, zaharul, esenta, si trepat laptele fierbinte (se toarna putin lapte se amesteca bine, iar putin lapte iar se amesteca). Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas se adauga uleiul. Se omogenizeaza din nou apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute.
Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare.
Se intinde foaia de aluat, se taie forme rotunde ceva mai mari (sau se fac direct ), se pune deasupra fiecareia cate 2-3 linguri branza (pe mijloc). Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca. Se ung cu ou si se dau la cuptor pe foc potrivit.
Dupa circa 40 minute de petrecut in cuptor arata asa:

PS: nu am finalizat mai repede postarea deoarece nu ma mai saturam de branzoaice :))

Delicioaseeeeeee!

12 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena