joi, 16 aprilie 2009

Oua rosii


A venit si timpul pentru vopsitul oualelor. Anul acesta am preferat sa le fac rosii cu urme de frunze.
Ingrediente:
- oua cate doriti
- vopsea de care va place (sa nu fie de aceea tip guasa)
- o pereche ciorapi fini
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari (la foc potrivit sa nu crape coaja).
Se culeg frunze de patrunjel, trifoi, capsuni... si ce alte preferinte mai aveti.
Se taie ciorapii fini astfel incat sa intre in fiecare bucata cate un ou.
Se pune pe ou frunza apoi se infasoara cu ciorapul si se leaga capatul cu ata.
Se da drumul oualelor in vopseaua preparata conform instructiunilor de pe plic. Se tin cat este recomandat.
Se scot din vopsea pe un prosop absorbant, se lasa putin iar apoi se scot din ciorap.
Cand se racesc se ung cu ulei sau cu slanina.
Pofta buna!

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena