duminică, 5 aprilie 2009

Placinta de mere cu aluat fraged


Ingrediente aluat:
- 650g faina
- 1 pachet margarina (250g)
- 4 oua
- 1 cana zahar (250g)
- 1 praf de copt stins in zeama de lamaie
- esenta de vanilie sau rom
- coaja de la o lamaie
- sarea
- zahar pudra pentru ornat


Ingrediente compozitie:
- 1.5 kg mere
- 1/2 cana zahar (125g)
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingurita scortisoara

Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas si se amesteca foarte bine cu margarina taiata cubulete (eu am pus in robot pana ce s-a omogenizat).




Se adauga ouale, unul cate unul, praful de copt, zaharul, esenta, coaja de lamaie, sare si se framanta bine.
Se lasa la rece 2-3 ore.


Se curata merele, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara pana ce scade zeama.


Se imparte aluatul in 3 si se fac foile. (Este posibil sa mai fie necesara putina faina daca observati ca se prinde foaia de planseta).
Se pune in tava o foaie, un strat de mere, foaie, strat de mere, foaie si se da la cuptor pe foc potrivit cam pentru o ora.
Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna.

18 comentarii:

  1. yammmi...super apetisanta prajiturica ta...te astept pe la mine unde doua premii sunt nerabdatoare sa le ridici...puuup

    RăspundeţiȘtergere
  2. foarte buna prajitura ca am mancat si eu :) anca

    RăspundeţiȘtergere
  3. astazi am facut aceasta placinta...este f. usor de pregatit si de gust cesa mai spun ..este delicioasa.

    RăspundeţiȘtergere
  4. acum ma apuc s-o fac sper ca imi iese bine
    Loredana
    Timisoara

    RăspundeţiȘtergere
  5. Loredana sa imi spui cum ti-a iesit! Parca as vrea si eu o bucatica.

    RăspundeţiȘtergere
  6. placinta cu mere a iesit super multumim

    RăspundeţiȘtergere
  7. cu aceasta prajitura am cucerit deopotriva si pe francezi si pe romanii din Franta,aaa si cativa filipinezi.Alte 5 persoane au solicitat reteta, multa bafta si multumesc pentru reteta

    RăspundeţiȘtergere
  8. e foarte ok , numai ca ai uitat sa specifici ca trebuie intepat cu o furculita aluatul !!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate se observa in fotografii eu nu l-am intepat. Nu e cu nimic gresit nici daca il intepi.

      Ștergere
  9. Acum am scos-o din cuptor....miroase demential..dar nu a iesit nici pe departe cu aluat pufos ci mai degraba cu aluat de biscuiti si... daca o lasam o ora la cuptor cred ca era numai buna de aruncat.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de temperatura cuptorului, timpul care sta la cuptor. Daca abia ai scos-o din cuptor las-o la racit. Aluatul este fraged, este o placinta pe care o fac des atat eu cat si prietenii mei! Maine dimineata va fi perfecta!

      Ștergere
  10. Unii spun sa pui doar galbenusuri ca e mai bun aluatul; sau o parte oua intregi si o parte galbenusuri. Eu nu stiu, spune-mi tu te rog frumos. Ce rol au albusurile intr-un aluat? Ce rol au galbenusurile intr-un aluat? Ceva,ceva stiu eu dar nu prea bine. Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Am facut-o si nu mi-a iesit!Stratul de aluat din mijloc e crud,in rest totul era ok!!Oare dc?

    RăspundeţiȘtergere
  12. Depinde de temperatura cuptorului... Cat ati tinut-o la cuptor? Ce tava ati folsit? Cand nu am facut-o asa de inalta http://irinaririna.blogspot.ro/2012/11/aluat-fraged-pentru-placinta-cu-mere.html am lasat-o la cuptor 50 minute.

    RăspundeţiȘtergere
  13. Am facut aceasta reteta de nenumarate ori.este cea mai buna placinta cu mere pe care am gustat o vreodata.totul depinde de marimea tavii si cat de bun ai cuptorul.puteti pune doua sau trei foi.dupa tava mea eu fac doua.iese excelenta de fiecare data si familia imi cere mereu sa o prepar.ffff buna.felicitari pentru reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  14. As putea inlocui margarina cu unt?

    RăspundeţiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena