duminică, 5 aprilie 2009

Placinta de mere cu aluat fraged


Ingrediente aluat:
- 650g faina
- 1 pachet margarina (250g)
- 4 oua
- 1 cana zahar (250g)
- 1 praf de copt stins in zeama de lamaie
- esenta de vanilie sau rom
- coaja de la o lamaie
- sarea
- zahar pudra pentru ornat


Ingrediente compozitie:
- 1.5 kg mere
- 1/2 cana zahar (125g)
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingurita scortisoara

Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas si se amesteca foarte bine cu margarina taiata cubulete (eu am pus in robot pana ce s-a omogenizat).




Se adauga ouale, unul cate unul, praful de copt, zaharul, esenta, coaja de lamaie, sare si se framanta bine.
Se lasa la rece 2-3 ore.


Se curata merele, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara pana ce scade zeama.


Se imparte aluatul in 3 si se fac foile. (Este posibil sa mai fie necesara putina faina daca observati ca se prinde foaia de planseta).
Se pune in tava o foaie, un strat de mere, foaie, strat de mere, foaie si se da la cuptor pe foc potrivit cam pentru o ora.
Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna.

18 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena