joi, 9 aprilie 2009

Prajitura 2 in 1 (crema de nuci cu ciocolata)

Sambata a fost facuta placinta cu mere... de atunci nu am facut nimic dulce... Ieri deja simteam nevoia.... Recunosc... sunt dependenta de prajituri.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri cacao - o lingurita praf copt
Ingrediente crema de nuci:
- 100g unt
- 100 g nuci macinate
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahar
- o lingura faina
- 4 linguri rom
- 100 g stafide
Ingrediente crema de ciocolata:
- 200 ml lapte
- un ou
- 2 linguri zahar
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 4 linguri rom
Glazura:
- 200 ml frisca lichida (batuta)
Mod de preparare:
Se bat bine galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri. Se adauga faina, praful de copt si se omogenizeaza.
Se imparte compozitia in doua, intr-una se adauga cele 2 linguri de cacao si intr-una zaharul vanilat. Se toarna compozitiile in cate o tava si se dau la cuptor pentru circa 30 minute.
Crema de nuci:
Se amesteca untul cu zaharul, se adauga laptele, zaharul, faina, nucile si romul si se pun pe foc mic sa fiarba. Cand incepe sa se ingroase, se adauga stafidele. Se mai tine putin pe foc apoi se lasa la racit si se intinde pe blatul cu cacao.
Crema de ciocolata:
Se bate oul cu zaharul, si se adauga restul ingredientelor. Se pune compozitia pe foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Peste crema de nuca se adauga blatul cu vanilie, crema de ciocolata si se orneaza dupa plac cu frisca.
Pofta buna!
PS: tare buna a iesit....

13 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena