miercuri, 14 decembrie 2011

Drob de legume - de post

O reteta delicioasa pentru cei ce postesc si nu numai care se face foarte simplu.
Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • o ceapa
  • o telina potrivita (350 g avea a mea)
  • 2 morcovi potriviti
  • 5 linguri cu pesmet
  • o legatura de patrunjel
  • 200 g branza tofu
  • sare
  • ulei si pesmet pentru uns tava
Mod de preparare:
Se spala orezul si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la fiert intr-o sita.
Intre timp se curata legumele se spala si se lasa la stors pe un prospop absorbant. Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, patrunjelul se toaca marunt.
Cartofii fierti se curata si se dau si ei pe razatoare. La fel si branza tofu.
Se amesteca orezul fiert cu branza, cartofii, morcovii, telina, ceapa verdeata si pesmetul.
Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Compozitia formata se pune intr-o tava de cozonc unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet si se da la cuptor (160 grade - preincalzit) pentru 40 minute.
Cand s-a scurs timpul se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund.
Se lasa la racit si se consuma simplu sau alaturi de snitele din soia.
Pofta buna!

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena