joi, 15 decembrie 2011

Paine tricolora


Am vazut aceasta reteta pe un blog spaniol, AICI si mi-a placut foarte mult. Este o reteta traditionala japoneza si reteta de baza contine 8 grame de ceai matcha (un ceai verde). Eu nu am avut ceai si l-am inlocuit dar a iesit gustoasa si pufoasa.
Coca formata este foarte moale si usor de gestionat. Se poate face si bicolora sau o paine simpla tine de imaginatia fiecaruia. 
Ingrediente paine de baza:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata 
  • 2 linguri zahar
  • o lingura miere
  • un ou
  • 80 g smantana
  • 250 ml lapte caldut
  • o lingurita sare
  • 30 g unt topit
Ingrediente pentru a colora painea (asa cum am facut-o eu):
  • 8 grame de cacao (2 lingurite)
  • 8 grame ceai de menta (daca aveti matcha e perfect)
  • 4 lingurite de lapte
In reteta de baza ceaiul de menta si colorantul erau inlocuite cu ceaiul matcha. Daca il aveti ar fi ideal sa il folositi.

Mod de preparare:
Se pun intr-un bol faina, drojdia uscata, zaharul, mierea, oul si sarea.
Laptele caldut se adauga treptat si se framanta bine cateva minute pana se omogenizeaza.
Se adauga untul topit si se framanta din nou bine pana ce aluatul este elastic si se imparte in trei parti egale (aproximativ 320 grame fiecare).
Menta se piseaza bine in piua si se cerne (praf sa fie) si se pune intr-un bol. Cacaoa se pune si ea intr-un bol.
Menta se amesteca cu doua lingurite de lapte si se adauga peste o parte din coca.
 La fel si cacaoa.
Se framanta pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la crescut pe o planseta pentru 40 minute.
Dupa ce a crescut aluatul se aplatizeaza fiecare bucata cu mana si cu sucitorul se transforma in dreptunghi.
Se aseaza foaia alba, peste ea cea verde si apoi cea maro si se ruleaza. Dreptunghiul alb trebuie sa fie cel mai mare. 
Uitati ce frumos arata:
Ciupiti marginile pentru a sigila bine.
Se pune intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si se lasa la crescut inca 15 minute.
Se inteapa cu o furculita (optional), se unge cu apa si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute (poate sa fie si putin mai mult, trebuie sa aibe o culoare frumoasa, sa fie rumenita).
Se scoate, se pune pe un fund de lemn, se unge cu unt si se acopera cu un prosop de bucatarie, astfel coaja va fi foarte moale.
Nu va imaginati cu cata nerabdare am asteptat sa se raceasca.....

A iesit delicioasa delicioasa.... Menta i-a dat o aroma de nota 10!
Pofta buna!

Hilmar gracias por la receta!

10 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena