marți, 7 februarie 2012

Clatite - reteta de baza


Am gasit de foarte multe ori in diverse retete ingredientul principal clatitele. Reteta mea de baza pentru clatite este cea prezentata mai jos.

Ingrediente:
  • 3 oua
  • un varf cutit sare
  • 280 g faina
  • 500 ml lapte
Daca clatitele le preparati ca desert atunci mai adaugati in compozitie:
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se bat binele ouale cu sarea. Daca vreti varianta "dulce" adaugati si ambele feluri de zahar.
Se ameste bine bine apoi se adauga treptat faina si laptele.
Se formeaza o compozitie ca o smantana mai subtire :) si se lasa la frigider pentru 30 minute.
Se incinge o tigaie antiaderenta pe foc potrivit spre mic. Astazi i-am facut prima data proba tigaii mele de ceramica. Nu am folosit nici macar un strop de ulei si clatitele au iesit minunate. Deci merita achizitia :).
Se pune cate un polonic mai mic din compozitia formata in tigaia incinsa si cu miscari circulare rapide se distribuie compozitia pe tot fundul tigaii.
Cand clatita se rumeneste pe margine trebuie intoarsa.

Cand e gata se pune pe o farfurie intinsa. Se pun una peste alta si ies in total 12 clatite.
Astazi am avut pofta de clatite cu inghetata! Merg si cu nutella, cu miere si nuca sau cu diverse sortimente de dulceata!

4 comentarii:

  1. Tare mult imi plac clatitele! si ce frumos le-ai prezentat :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune!!!!
    O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. DiaMar stiu ca adori inghetata! Daca ai fi mai aproape de mine ti-as dona cate o caserola la 2 saptamani :)).
    Langmina multumesc de vizita! Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena