sâmbătă, 25 februarie 2012

Cornuri in doua culori


Cornurile acestea le-am facut sambata trecuta. Au iesit foarte multe si ma gandeam ca sigur nu vom dovedi sa le terminam..... Nu numai ca le-am terminat rapid dar mai si vroiam.

Ingrediente:
  • un kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 g ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 40 g drojdie 
  • o lingurita praf de copt (dizolvat cu o lingurita otet)
  • coaja de la o lamaie
  • esenta
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 -3 linguri apa pentru uns inainte de a fi bagate la cuptor
Ingrediente sirop:

  • 150 ml apa
  • 4 linguri zahar
Pentru decor: nuca de cocos

Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un bol iar in mijloc se adauga toate ingredientele mai putin cacaoa, si cele 7-8 linguri de apa (cea in care se dizolva cacaoa si cea pentru uns).
Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted. Se imparte in doua. O parte se amesteca cu cacaoa dizolvata in cele  4 linguri apa.
Se framanta bine pana se omogenizeaza apoi se lasa la crescut in jur de o ora.
A crescut nu gluma....
Se rastoarna aluatul cu cacao pe masa de lucru, se aplatizeaza apoi se imparte in patru.
 La fel se procedeaza si cu celalalt.
Se presara faina pe blatul de lucru. Se ia o bucata de aluat din cele 4 maro, si se face o foaie subtire. Peste ea se pune o foaie alba. Se intind bine cu sucitorul.
Apoi se taie 8 (in 4 apoi fiecare din nou in 2).
Se ung triunghiurile cu magiun, gem sau nutela (nu puneti cantitate mare ca va curge)...
Se ruleaza de la baza spre varf.
Ce frumusele sunt.
Se pun pe hartie de copt intr-o tava.
Se ung cu putina apa si se dau la cuptor (preincalzit la 180 grade celsius). Dupa circa 20 minute sunt gata, se lasa la racit.

Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Intre timp se face un sirop din 150 ml apa si 4 linguri zahar. Se tine amestecul pe foc mic in jur de 15 minute pana se leaga.
Cand sunt gata toate cornurile se ung cu sirop si se presara nuca de cocos.

Preferatele mele.... cele cu magiun. In cateva am pus si miez de nuca....
Sa aveti pofta!

PS: Aceasta reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii februarie 2012,  gazduita de Violeta AICI.

18 comentarii:

  1. cornurile tale sunt foarte apetisante!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va garantez ca daca le vezi face nu veti regreta. Merita. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce bine arata! N-am mai facut de tare mult timp!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oau! Salvat reteta!! Foarte faine! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super frumoase cornurile tale! trebuie incercate :). pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata atare bine in doua culori. Imi plac, servesc si eu unu macar. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt deosebite cornuletele tale:)!!!Si eu am o reteta asemanatoare(doar ca nu le ung cu sirop).Am sa incerc si varianta ta:)!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare bune si pufoase cornurile tale ! Nu vii cu ele la provocarea Dulce Romanie ? :d

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc tuturor. Violeta cu mare drag vin cu ele la provocare. Eu deja ti-am dat 2 mailuri si am zis ca nu te mai deranjez cu inca unul. POstez si painica de astazi si o sa iti trimit inca 2 provocari nu una... Daca tot ma provoci. VA pup pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  10. fff bune cornurile,super reteta...eu am facut doar cateva cu gem,in rest le-am umplut cu cioco si nuca si cioco si cocos,bestiale!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. am facut si eu cornuletele cu doua culori iar nepoteii mei au fost foarte incantati

    RăspundețiȘtergere
  12. Sint foarte bune am facut si eu dar le-am umplut cu rahat.

    RăspundețiȘtergere
  13. lacramioaragavril24 februarie 2014, 13:08

    Sambata au fost mosii de iarna, asa ca am facut si eu cornurile in doua culori. A fost un dezastru: desi am respectat reteta intocmai, cand am vrut sa incorporez apa cu cacao, nu s-a omogenizat compozitia de aluat cu acest amestec ciocolatiu (cacao+apa). Cele 4 linguri de apa nu au fost suficiente pentru cele 4 linguri de cacao, asa ca am mai adaugat un pic de apa. Am umplut cornurile cu rahat, cand le-am scos din cuptor erau super si miroseau f bine, dar dupa ce s-au racit, s-au facut f tari. Am servit si niste amici si mi-a zis cineva ca era sa-si rupa dantura intr-un corn de asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lacramioara te asigur ca reteta este buna. Poti observa si tu mai sus in comentariile celorlalte cititoare. Nu stiu care ar putea fi cauza.

      Ștergere
    2. Foarte bune au iesit!! Mai am de lucrat la forma lor...nu sunt asa perfecte ca ale tale!:)

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena