sâmbătă, 25 februarie 2012

Cornuri in doua culori


Cornurile acestea le-am facut sambata trecuta. Au iesit foarte multe si ma gandeam ca sigur nu vom dovedi sa le terminam..... Nu numai ca le-am terminat rapid dar mai si vroiam.

Ingrediente:
  • un kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 g ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 40 g drojdie 
  • o lingurita praf de copt (dizolvat cu o lingurita otet)
  • coaja de la o lamaie
  • esenta
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 -3 linguri apa pentru uns inainte de a fi bagate la cuptor
Ingrediente sirop:

  • 150 ml apa
  • 4 linguri zahar
Pentru decor: nuca de cocos

Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un bol iar in mijloc se adauga toate ingredientele mai putin cacaoa, si cele 7-8 linguri de apa (cea in care se dizolva cacaoa si cea pentru uns).
Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted. Se imparte in doua. O parte se amesteca cu cacaoa dizolvata in cele  4 linguri apa.
Se framanta bine pana se omogenizeaza apoi se lasa la crescut in jur de o ora.
A crescut nu gluma....
Se rastoarna aluatul cu cacao pe masa de lucru, se aplatizeaza apoi se imparte in patru.
 La fel se procedeaza si cu celalalt.
Se presara faina pe blatul de lucru. Se ia o bucata de aluat din cele 4 maro, si se face o foaie subtire. Peste ea se pune o foaie alba. Se intind bine cu sucitorul.
Apoi se taie 8 (in 4 apoi fiecare din nou in 2).
Se ung triunghiurile cu magiun, gem sau nutela (nu puneti cantitate mare ca va curge)...
Se ruleaza de la baza spre varf.
Ce frumusele sunt.
Se pun pe hartie de copt intr-o tava.
Se ung cu putina apa si se dau la cuptor (preincalzit la 180 grade celsius). Dupa circa 20 minute sunt gata, se lasa la racit.

Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Intre timp se face un sirop din 150 ml apa si 4 linguri zahar. Se tine amestecul pe foc mic in jur de 15 minute pana se leaga.
Cand sunt gata toate cornurile se ung cu sirop si se presara nuca de cocos.

Preferatele mele.... cele cu magiun. In cateva am pus si miez de nuca....
Sa aveti pofta!

PS: Aceasta reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii februarie 2012,  gazduita de Violeta AICI.

18 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena