marți, 21 februarie 2012

Fagurei


Ieri am primit aparatul electric care coace fagurei (waffles, gaufre) si nuci! Sunt foarte multumita de el! Aseara am facut fagurei pentru ca nu am mancat de foarte mult timp si bineinteles am testat aparatul. Vedeti rezultatele mai jos :).

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 125 g zahar (o canita)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei (o canita si jumatate)
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingurita otet (sau zeama de lamaie)
  • faina cat cuprinde (compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa)
  • cateva picaturi esenta de vanile (rom)
Mod de preparare:
Batem ouale cu ambele tipuri de zahar spuma.
Se adauga laptele, uleiul, bicarbonatul. Se mixeaza putin apoi se adauga treptat faina.
Se adauga esenta si se amesteca pana se omogenizeaza, compozitia trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase.
Se incinge forma, si se pune cate o lingura (doua chiar in functie de forma) din compozitie si se lasa la facut in jur de 3 minute.
Se scot pe o farfurie.
Se consuma calduti, cu inghetata, frisca, dulceata iar daca ii faceti mai mici ii puteti umple cu diverse creme.
Si cativa cu dulceata a doua zi la birou....
Sa aveti pofta!


11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena