miercuri, 29 februarie 2012

Paine integrala cu fulgi de ovaz


Imi place mult painea integrala. E mult mai sanatoasa decat painea cu faina alba si mult mai satioasa. Astazi am ales painea rotunda cu faina integrala si fulgi de ovaz. Este de post sa stiti.

Ingrediente:
  • 450 g faina grau
  • 2 lingurite sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta (+/- 10 ml in functie de faina)
Pentru topping:
  • o lingura apa
  • 1/2 lingurita sare
  • fulgi de ovaz
Mod de preparare:
Cerneti faina si sarea intr-un bol. Faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia dizolvata cu o lingura de apa, si restul de apa.
Framantati incorporand treptat faina de pe margini, in jur de 10 minute pana se obtine un aluat fin si elastic.
Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l. Lasati-l la crescut in jur de o ora.
Framantati-l din noi 2-3 minute, modelati o minge si amplasati-o in mijloc unei tava, pe hartie de copt.
Acoperiti cu un vas asezat invers si lasati-l la dospit  intr-un loc caldut 30-40 minute. Pregatiti cuptorul la 230 grade (foc potrivit spre mediu).
Amestecati apa cu sarea si ungeti painea. Presarati fulgii de ovaz.
Coaceti timp de 15 minute la 230 grade apoi reduceti temperatura la 200 grade si coaceti inca 20 minute. Cand este gata painea e tare la atingere si suna a gol cand este batuta pe fund.
Se pune pe un gratra la racit.


Imi place sa o mananc paine integrala cu branza proaspata de vaci si cu somon. Si neaparat o feliuta cu magiun.
Sa aveti pofta!

PS Reteta face parte din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii.

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena