luni, 20 februarie 2012

Pizza cu bacon si aluat din bere


La inceputul lunii decembrie Amane-a provocat foarte frumos. Fiecare participant a primit de la ea un link cu alt blog culinar care trebuia frunzarit, trebuia aleasa o reteta si probata. Gasiti detalii pe blogul Amei, aici.
Blogul pe care a trebuit sa il frunzaresc eu este Olive`s Kitchen si m-a atras aluatul de pizza cu bere, gasiti reteta aici

Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml bere (in functie de faina pot intra +/-)
  • 7 g drojdie uscata
  • o lingurita cu varf sare
  • 3 linguri ulei de masline
Ingrediente compozitie:
  • 300-350 g cascaval ras
  • 300-350 bacon taiat cubulete (cel de la gourmet e preferatul meu)
  • o cutie mica porumb
  • ketchup
Mod de preparare:
Se cerne intr-un bol faina, se face o gaura in mijloc unde se pun drojdia si sarea. 
Se adauga treptat bere pana se formeaza coca.
Cand e format aluatul se adauga cele 3 linguri de ulei de masline si se framanta pana se omogenizeaza.
Se pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu un prosop curat.
Se lasa la crescut in jur de 50-60 minute.
Se imparte in doua si se intind foile in functie de tavile avute, rotunde sau patrate. Tava mea este speciala pentru pizza, si din cauza aceasta nu am uns-o cu nimic. Daca folositi o tava normala ungeti-o cu putin ulei sau puneti foaia de aluat pe hartie de copt.
Se unge cu putin ketchup, se adauga 1/4 din cascaval, 1/2 din bacon, 1/2 din porumb si iar 1/4 din cascaval.
Se da in cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 15-20 minute. Se scoate si se aseaza pe un gratar.
 Mi-a placut mult acest aluat cat si combinatia bacon, porumb, cascaval. 
O sectiune in care se observa aluatul...
Sa aveti pofta!

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena