miercuri, 1 februarie 2012

Tort tiramisu cu crema mascarpone

Usor, delicios si rafinat, asa este acest tort. Cantitatea de mascarpone nu este foarte mare. In cealalta reteta existenta la mine pe blog trebuie de 4 ori mai mult mascarpone.

Ingrediente blat:
  • 500 g piscoturi (2.5 pachete)
Ingrediente crema:
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 200 g frisca vegetala (merge si naturala)
  • 200 g smantana 
  • 4 linguri zahar
Ingrediente sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri rase ness
  • 500 ml apa
  • 3 linguri crema whisky
  • 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul pudra si se amesteca  bine pana se obtine o crema fina (zaharul nu trebuie sa se simta). Se adauga mascarponele si se mixeaza pana se omogenizeaza totul bine.
Se baga la rece pana se pregateste siropul pentru piscoturi.
Intr-un ibric se pune zaharu, si se caramelizeaza cateva minute.
 Cand s-a topit zaharul se adauga apa si cand s-a dizolvat tot caramelul se adauga nessul. Se lasa la racit apoi se rastoarna intr-un bol. Cand s-a racit complet se adauga zaharul vanilat si crema de whisky.


In alt bol se bate frisca  cu smantana si cele 4 linguri de zahar.
Se pune jumatate din frisca obtinuta peste crema mascarpone cealalta jumatate ramane pentru ornat. Puteti sa amestecati intreaga cantitate de frisca cu crema de mascarpone. Depinde de preferintele fiecaruia.
Se imbraca o tava in folie.
Se inmoaie fiecare piscot (rapid) in sirop si se pun in tava unul langa celalalt.
Se adauga un strat de crema, unul din piscoturi, unul de crema si ultimul din piscoturi.
 Piscoturile se aseaza orizontal apoi vertical.
Deasupra se orneaza cu frisca (daca nu ati ales a doua varianta).
Se presara putin ness si cateva boabe de cafea.
Se lasa la rece si se serveste dupa cateva ore.
Delicios....
P.S. Daca vreti sa fie mult mai cremos eliminati un strat de piscoturi!

Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Ador tiramisù-ul si l-am preparat in diverse mosuri.Arata grozav al tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmmm, delicios....prajitura mea preferata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mereu uimesti persoanele care il degusta!
    Miha nu am uitat nici de tiramisu tau caramelizat! E pe lista! :)

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena