vineri, 30 martie 2012

Orez cu prune uscate - de post


Prunele uscate sunt delicioase. Se gasesc si fara samburi, numai bune pentru aceasta reteta. Nu stiu cat de bine va suna "orez cu prune uscate" dar eu va asigur ca este un desert delicios si de post.

Ingrediente:
  • 450 g prune uscate fara samburi
  • 1.5 l apa
  • 300 g orez
  • un varf lingurita scortisoara
  • 60 ml ulei
  • 3-4 linguri zahar
  • putina sare
Mod de preparare:
Prunele se spala cu apa calduta apoi se pun la fiert intr-o cratita cu 1.5 litri apa.
Intre timp, se spala orezul in 2-3 ape si cand prunele sunt fierte pe jumatate, se adauga orezul, putina sare, scortisoara si uleiul.
Se lasa sa dea in clocot , dupa care se adauga, dupa gust zahar. Se amesteca roata pe fundul vasului cu o lingura de lemn, ca sa se amestece orezul cu prunele, se acopera cratita cu capac si se fierbe in continuare pe foc potrivit, fiind gata in aproximativ 30 minute.  Nu trebuie sa fie foarte multa apa dar nici deloc. In imagine se observa cam cata apa trebuie sa ramana.
 Se rastoarna pe un platou, cand ajunge la temperatura camerei se acopera cu folie ca sa nu prinda crusta si se da la frigider. Se serveste rece.
Are un gust delicios...
Sa aveti pofta!

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena