joi, 1 martie 2012

Prajitura Kinder - felie de lapte


Sa vorbim despre Kinder felie de lapte.... E.... dementiala, racoritoare, aromata, DELICIOASA e putin spus!

Ingrediente crema:
  • 380 g lapte condensat indulcit
  • 120 ml lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura miere
  • un plic gelatina (10 g)
Ingrediente blat:
  • 4 oua (5 daca sunt mici)
  • 80 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri gris (30 g)
  • 2 linguri faina (40 g)
  • o lingurita praf copt (5 g)
  • 2 linguri cacao (30 g)

Mod de preparare:
Am inceput cu crema, cat s-au copt blaturile ea a stat la rece si s-a intarit.
Gelatina se amesteca cu 3 linguri apa rece pentru hidratare. Dupa 5-10 minute se pune cateva secunde in cuptorul cu microunde pentru a se dizolva (lasat 7-8 secunde, amestecati puneti iar 7-8 secunde iar amestecati pana se dizolva).
Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat pana devine pufoasa!
Laptele condensat se amesteca cu laptele proaspat.
Se adauga mierea, se amesteca usor...
Apoi gelatina dizolvata si din nou se mixeaza usor...
Se adauga frisca.
Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se acopera bolul cu o folie si se da la frigider pana se fac blaturile.
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu un varf cutit sare.
Faina se amesteca cu grisul, praful de copt si cacaoa.

Se separa ouale, galbenusurile se freaza bine cu zaharul (abele feluri) pana se albesc.
Se adauga amestecul de faina si se mixeaza usor.
Se adauga laptele.
 Se adauga uleiul si mierea.
Se adauga albusurile batute.
Se distribuie jumatate din compozitie intr-o tava. Eu am folosit tava cuptorului (42*30 insa recomand una putin mai mica deoarece blatul subtire este destul de greu de manevrat si compozitia nu a ajuns pana pe margini).
Se da la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 10-12 minute. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.
Se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna pe o planseta (fund) se distribuie crema apoi se acopera cu celalalt blat.
Se lasa la frigider cateva ore apoi se taie...
 Sa aveti pofta!
PS am refacut reteta, am dublat cantitatile si am pus 1/3 din crema si deasupra. Am pudrat cu cacao si arata asa...



Multumesc Miha pentur reteta delicioasa!



17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena