joi, 1 martie 2012

Prajitura Kinder - felie de lapte


Sa vorbim despre Kinder felie de lapte.... E.... dementiala, racoritoare, aromata, DELICIOASA e putin spus!

Ingrediente crema:
  • 380 g lapte condensat indulcit
  • 120 ml lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura miere
  • un plic gelatina (10 g)
Ingrediente blat:
  • 4 oua (5 daca sunt mici)
  • 80 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri gris (30 g)
  • 2 linguri faina (40 g)
  • o lingurita praf copt (5 g)
  • 2 linguri cacao (30 g)

Mod de preparare:
Am inceput cu crema, cat s-au copt blaturile ea a stat la rece si s-a intarit.
Gelatina se amesteca cu 3 linguri apa rece pentru hidratare. Dupa 5-10 minute se pune cateva secunde in cuptorul cu microunde pentru a se dizolva (lasat 7-8 secunde, amestecati puneti iar 7-8 secunde iar amestecati pana se dizolva).
Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat pana devine pufoasa!
Laptele condensat se amesteca cu laptele proaspat.
Se adauga mierea, se amesteca usor...
Apoi gelatina dizolvata si din nou se mixeaza usor...
Se adauga frisca.
Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se acopera bolul cu o folie si se da la frigider pana se fac blaturile.
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu un varf cutit sare.
Faina se amesteca cu grisul, praful de copt si cacaoa.

Se separa ouale, galbenusurile se freaza bine cu zaharul (abele feluri) pana se albesc.
Se adauga amestecul de faina si se mixeaza usor.
Se adauga laptele.
 Se adauga uleiul si mierea.
Se adauga albusurile batute.
Se distribuie jumatate din compozitie intr-o tava. Eu am folosit tava cuptorului (42*30 insa recomand una putin mai mica deoarece blatul subtire este destul de greu de manevrat si compozitia nu a ajuns pana pe margini).
Se da la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 10-12 minute. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.
Se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna pe o planseta (fund) se distribuie crema apoi se acopera cu celalalt blat.
Se lasa la frigider cateva ore apoi se taie...
 Sa aveti pofta!
PS am refacut reteta, am dublat cantitatile si am pus 1/3 din crema si deasupra. Am pudrat cu cacao si arata asa...



Multumesc Miha pentur reteta delicioasa!



17 comentarii:

  1. O primavara frumoasa!! E dementiala!! Nici eu nu gasesc lapte condensat :( Vad eu unde gasesc ! :(
    Pupic! O zi superba sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa prajitura. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adela, Cristina multumesc. Si voua va doresc o primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. O primavara frumoasa iti doresc.
    Aceasta si Kinder Pingui sunt preferatele Dianei mele.Delicioase.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. O prajitura tare gustoasa! O primavara frumoasa si tie! te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia, Timea, Gabriela multumesc. Gabriela nu este un concurs! Poate participa oricine! Ai mai multe detalii la Cristina pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super, super prajiturica ta....preferata copiilor si nu numai:)!!!!O primavara minunata si frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa incerc si eu reteta asta...mi se pare super.Lapte condensat mi se pare ca am vazut prin carrefour.

    RăspundețiȘtergere
  9. E o prajitura care merita incercata! Nu prea ai cu ce sa dai gres.

    RăspundețiȘtergere
  10. de ce se pune miere daca este toxica la temperaturi ridicate, sunt doar prejituri pe care le facem pantru a le oferi copilasilor nostri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde cum pui problema. Eu pana nu de mult am auzit ca mierea este toxica la temperaturi inalte... Si atunci intreb bunicii meii care m-au crescut cu foi cu miere de ce au trait pana la adanci batraneti??? Daca deranjeaza pe cineva il/o rog sa o inlocuiasca cu zaharul...

      Ștergere
  11. Eu am făcut de câteva ori rețetă dar am o prblm cu crema.nu e așa ferma,e mai lichida si se îngroașă in câteva ore bune.dc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde cat de tare a fost batuta frisca. Daca nu este groasa se poate suplimenta cantitatea de gelatina.

      Ștergere
  12. Eu am făcut rețetă de câteva ori dar crema îmi iese mai lichida nu stiu de ce.trebuie lăsată câteva ore sa se întărească.greșesc undeva? P.S.lapte condensat găsiți in careffour si mega image.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena