marți, 10 aprilie 2012

Pasca poloneza cu glazura de ciocolata


Daca reteta de pasca pe care o doriti contine branza si ciocolata atunci pasca poloneaza ar trebui sa fie aleasa. Cu un blat pufos de pandispan, umplutura de branza, deasupra iar blat apoi glazura de ciocoata este clar preferata de multi dintre noi.

Ingrediente aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • un ou
  • 100 g unt sau margarina moale
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf copt
Ingrediente umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura faina
  • 100 g stafide
Ingrediente glazura:
  • 3 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • o lingura unt
Mod de preparare:
Intr-un bol se bate oul cu zaharul apoi se adauga untul (margarina).
Faina se amesteca cu cacaoa, zaharul vanilat si cu praful de copt.
Se adauga laptele peste amestecul cu ou apoi faina si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se pune 3/4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm si pereti detasabili si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 12 minute. Incercati sa distribuiti putina compozitie si pe peretii laterali.
Cat sta la cuptor se pregateste branza. 
Se pun intr-un bol branza, ouale, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine. Se adauga stafidele si faina si se mixeaza din nou pana se omogenizeaza.
Dupa ce a trecut timpul se scoate tava din cuptor.
Se pune branza peste blat ( a crescut asa frumos)
Peste branza se intinde restul de blat apoi se da la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 35 minute.
Ce frumusica e...
Se scoate din tava si se lasa pe un gratar la racit, hartie de copt se indeparteaza cand s-a racit complet.
Se pun toate ingredientele glazurii intr-un ibric pe foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza toate. Se distribuie glazura de ciocolata peste pasca rece.
E atat de delicioasa....
Sa aveti pofta buna!
 
Particip si cu aceasta reteta la provocarea lunii aprilie organizata de sotia fericita pe blogul ei, AICI.

13 comentarii:

  1. wow!!! cred ca o voi face si eu pentru Paste...sunt in cautare de retete pt pasca, iar a ta imi place mult, pup!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Cristina garantez ca o sa iti placa si tie si micutului tau.
    Dia putine persoane rezista ciocolatei. Va pup.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Draga mea, chiar cred ca este delicioasa!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Nu stiam de aceastã Pascã, pe mine ma cucerit! aratã asa de bine:) pup

    RăspundeţiȘtergere
  5. Multumesc Cristina. Multumesc Alina. Va pup.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Interesanta pascuta!!!Dar imi place tare mult:X!!!!Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  7. Chiar acum o pregatesc si eu sper sa iasa buna:D

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur va iesi! Maine am sa o execut si eu! Portie duba.
      Sarbatori cu bine alaturi de cei dragi!

      Ștergere
  8. Am facut pasca, e dementiala, ms mult pentru reteta, te pup!!!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Fac aceasta pasca de cel putin 4 ani si e delicioasa!
    Mai mult, in cursul anului o numim prajitura, si o fac ori de cate ori avem pofta de ceva bun!




    RăspundeţiȘtergere
  10. A iesit delicioasa!!

    Multumesc pentru inspiratie!! Ai un blog minunat!

    RăspundeţiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena