luni, 11 iunie 2012

Dulceata de capsuni

 
 Daca nu ati facut inca dulceata de capsuni va recomand cu drag aceasta reteta.

Ingrediente:
  • 5 kg capsuni (necuratate)
  • 3 kg zahar
  • o lamaie verde
  • 5 linguri rom
Mod de preparare:
Alegeti capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Spalati-le cate putine odata, in apa multa. Puneti-le pe o sita sa se scurga, apoi indepartati coditele si  intr-un lighean puneti un strat de capsuni, unul de zahar, iar capsuni iar zahar, ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Folositi doar 2 kg de zahar.
Lasati-le astfel 12 ore, pana ce fructele lasa zeama destul de multa.
.
Intr-o cratita mai mare, strecurati zeama din capsuni si adaugati restul de zahar.
.
Puneti la fiert pe foc potrivit pana se topeste zaharul apoi adaugati fructele. Stoarceti zeama din lamaie  si   adaugati si romul. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
.
Lasati la fiert initial pe foc mare pana ce da in clocot apoi micsorati focul, sa fie potrivit spre mic. Primele 20-30 minute nu amestecati cu lingura ci numai scuturati cratita. Luati spuma formata si aruncati-o.
.
Lasati pe foc potrivit spre mic aproximativ 3 ore, amestecand din cand in cand. Scoateti spre final putina dulceata intr-o farfuriuta pentru a vedea daca e destul de inchegata.
Lasati dulceata la racit apoi puneti-o in borcane. Puneti borcanele la sterilizat pentru 15 minute.
Merge de minune la micul dejun cu unt si ceai dar si la prajituri, cornuri, etc.
1
Sa aveti pofta!
2

16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena