luni, 7 ianuarie 2013

Tort de mere fara coacere


Acest tort de mere este unul dintre cele mai rapide, fara coacere. Este un tort de mere in straturi, doua de mere si unul de frisca.

Ingrediente:

  • 2 kg mere
  • 280 g zahar (dupa gust mai mult sau mai putin)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 800 g smantana
  • 2 plicuri gelatina (20g)
Mod de preparare:
Spalati si curatati merele, dati-le prin razatoarea mare si amestecati-le cu 150 g zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Daca va place scortisoara, nu strica, nu am folosit-o, am avut musafiri care nu o iubesc. Puneti-le intr-o cratita, pe foc potrivit si caliti-le pana nu mai lasa zeama. Amestecati din cand in cand.
Intr-un ibric dizolvati un plic de gelatina in doua linguri de apa rece. Puneti ibricul intr-o alta cratita cu apa pe foc. Lasati pana se lichefiaza gelatina apoi turnati-o peste mere. Amestecati bine apoi puneti jumatate din cantitatea de mere pe fundul unei tavi invelite in folie. Dati tava la rece pana se racesc merele.
Bateti smantana cu 130 g zahar si un plic de zahar vanilat. Intr-un ibric dizolvati un plic de gelatina in doua linguri de apa rece. Puneti ibricul intr-o alta cratita cu apa pe foc. Lasati pana se lichefiaza gelatina apoi turnati-o incet, amestecand repede peste frisca (smantana+zahar). Intindeti-o usor peste merele reci.
Lasati in jur de 10-15 minute la rece sa se intareasca frisca (daca aveti loc in congelator este ideal) apoi puneti usor peste ea restul de mere.
Acoperiti tortul cu folie si lasati-l la rece cateva ore apoi rasturnati-l pe un platou.
Va asigur ca este delicios!
Sa aveti spor si pofta!

Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie, ianuarie 2013, gazduita de Andra, pe al sau blog vegetarian Menta si Rozmarin!

28 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena