luni, 7 ianuarie 2013

Tort de mere fara coacere


Acest tort de mere este unul dintre cele mai rapide, fara coacere. Este un tort de mere in straturi, doua de mere si unul de frisca.

Ingrediente:

  • 2 kg mere
  • 280 g zahar (dupa gust mai mult sau mai putin)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 800 g smantana
  • 2 plicuri gelatina (20g)
Mod de preparare:
Spalati si curatati merele, dati-le prin razatoarea mare si amestecati-le cu 150 g zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Daca va place scortisoara, nu strica, nu am folosit-o, am avut musafiri care nu o iubesc. Puneti-le intr-o cratita, pe foc potrivit si caliti-le pana nu mai lasa zeama. Amestecati din cand in cand.
Intr-un ibric dizolvati un plic de gelatina in doua linguri de apa rece. Puneti ibricul intr-o alta cratita cu apa pe foc. Lasati pana se lichefiaza gelatina apoi turnati-o peste mere. Amestecati bine apoi puneti jumatate din cantitatea de mere pe fundul unei tavi invelite in folie. Dati tava la rece pana se racesc merele.
Bateti smantana cu 130 g zahar si un plic de zahar vanilat. Intr-un ibric dizolvati un plic de gelatina in doua linguri de apa rece. Puneti ibricul intr-o alta cratita cu apa pe foc. Lasati pana se lichefiaza gelatina apoi turnati-o incet, amestecand repede peste frisca (smantana+zahar). Intindeti-o usor peste merele reci.
Lasati in jur de 10-15 minute la rece sa se intareasca frisca (daca aveti loc in congelator este ideal) apoi puneti usor peste ea restul de mere.
Acoperiti tortul cu folie si lasati-l la rece cateva ore apoi rasturnati-l pe un platou.
Va asigur ca este delicios!
Sa aveti spor si pofta!

Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie, ianuarie 2013, gazduita de Andra, pe al sau blog vegetarian Menta si Rozmarin!

28 de comentarii:

  1. bun tare, mai fac si eu asa si se papa repede :P
    La multi ani!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. arata minunat,am sa o incerc sigur, mai ales ca sotu-lui meu ii plac prajiturile cu mere

    RăspundețiȘtergere
  3. arata minunat, am sa o fac si eu, mai ales ca sotului meu ii plac prajiturile din mere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in ingredientele de mai sus apare smantana 800gr iar in reteta desfasurata apare frisca deci cum e corect??

      Ștergere
    2. Smantana se amesteca cu zaharul si rezulta frisca. Am corectat. Multumesc pentru atentionare.

      Ștergere
  4. Te așteaptă un premiu la mine pe blog:).

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca e bun si asa, eu fac cu mere coapte, e delicios

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate face si fara gelatina pt ca nu am in casa gelatina

      Ștergere
    2. Nam in casa gelatina se poate face si fara

      Ștergere
    3. Nu am testat fara gelatine si nu cred ca este ok. As incerca aceasta variant doar la pahar.

      Ștergere
  6. ce interesant, si ce rapid!! cu siguranta e si delicios!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunata reteta draga Irina, iti multumesc din suflet pentru participare si te astept maine la parada!
    Cu drag,
    Andra

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc mult pentru aceasta reteta cu adevarat simpla si minunata in acelasi timp!! Abia astept sa o probez pentru copilasii mei,mi se pare combinatia ideala,frisca si mere!!!
    lacrima

    RăspundețiȘtergere
  9. In loc de smantana nu se poate folosi frisca pentru patiserie din comert? Nu prea gasesc smantana din care sa fiu sigura ca-mi iasa o frisca buna :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pacat ca sunt alergica la frisca.Cred ca pot pune o budinca in loc de frisca, chiar daca nici ca aspect nici gust nu e la fel de bun.Sunt curioasa daca al meu va avea asa tinuta.
    Jeni

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa ce am citit reteta si toate comentarile, am decis sa o fac si eu. Am avut si eu musafiri carora nu le place frisca si am inlocuit cu ricota (stau in italia momentan) si am inlocuit unu din straturile de mar cu un blat de tarta. Dupa ce am terminat-o am dat-o la frigider pana a doua zi. A iesit o bunaciune! Multumesc Irina pentru reteta si pentru ca ai impartasit aceasta minunatie cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata excelent, pentru o prajitura fara blat din faina. O sa incerc sa o fac si sa adaug si nuci in compozitia de mere.

    RăspundețiȘtergere
  13. Excelenta tarta! :-) Eu am facut-o in forma de tort de 28cm, am pus doar 600ml frisca, tot cam multa pentru gustul meu. Am s-o reincerc cat de curand dar am sa-i pun un blat de biscuiti sfarmati cu unt topit, apoi frisca din maxim 300-400ml si apoi merele. Multumesc! :-) Luana

    RăspundețiȘtergere
  14. smantana e cea dulce, nu fermentata? frisca nu merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge si frisca. Este buna orice smantana dulce.

      Ștergere
    2. arata super bine, si cred ca este la fel de bun.chiar acum il prepar, sper sa imi iasa.o intrebare, merele se storc de zeama,sau nu?

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena