marți, 29 ianuarie 2013

Varza calita -reteta nemteasca


Spre deosebire de varza murata calita la noi aceasta are mai putina grasime. Doar 3 linguri de ulei. Merge de minune cu carnati, eventual facuti acasa, cum sunt si cei postati AICI.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei 
  • o ceapa alba tocata
  • 0.6 kg varza murata spalata si tocata (o varza mai mare)
  • 15 boabe de piper
  • 2 catei de usturoi taiati felii
  • 2 frunze de dafin
  • 3 cani de apa
  • un cartof mare curatat si dat pe razatoarea mica
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare incingeti uleiul la temperatura medie. Adaugati ceapa amestecand frecvent pana se inmoaie apoi adaugati varza, boabele de piper, usturoiul, fruzele de dafin si apa.
Acoperiti cratita cu capac si fierbeti varza in jur de o ora. Amestecati din cand in cand. Cand se inmoaie adaugati cartoful.
Lasati mancarea pe foc pana se ingroasa. In functie de cat de sarata a  fost varza potriviti si gustul de sare. Indepartati frunza de dafin. Daca nu postiti serviti-o cu carnati.
Sa aveti spor si pofta!

Un comentariu:

  1. Interesanta reteta! Nu stiam de cartof si usturoi, dar banuiesc ca-i tare gustoasa!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena