vineri, 8 februarie 2013

Salata de ardei copti cu maioneza


Imi plac ardeii si din acest motiv toamna pun la congelator cateva kilograme, sa nu le duc dorul iarna... Daca nu aveti la congelator atunci ii coaceti pe tabla sau in ulei dupa cum am prezentat AICI.

Ingrediente:

  • 10 ardei grasi copti si curatati
  • 3 catei usturoi
  • 2 oua fierte, tari (galbenusurile)
  • un ou nefiert
  • 50 ml ulei
  • o lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile fierte date prin sita cu galbenusul nefiert. Amestecati mereu si adaugati treptat putin cate putin uleiul si la urma mustarul.

Taiati ardeii fasii (1*2 cm) si amestecati-i cu maioneza, usturoiul tocat marunt sare si piper dupa gust.
Lasati salata la rece 1-2 ore ca se se imbine aromele apoi serviti-o cu placere....
Sa aveti spor si pofta!

P.S. 1. Pentru o salata de post folositi maioneza din comert, cam 2-3 linguri.
        2. Puteti pune si albusurile in salata. Este la fel de buna, mie mi-au fost furate :).

6 comentarii:

  1. Wow ce bunatate!Ardei am ,oua am ,asa ca:''sa trecem la treaba''.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. O combinatie pe care sigur am sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-a iesit salata foarte buna. Am sa mai fac. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am facut niciodata asa, dar cred ca e delicioasa. Ma duc sa scot si eu o punga de ardei de la congelator, ca mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena