vineri, 12 aprilie 2013

Chiftele de soia - de post


Nu cunosc persoane carora sa nu le placa chiftelele. Sunt foarte usor de preparat, gustoase si se pot face si de post.

Ingrediente:

  • 170 g soia granule
  • 2 frunze de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • 75 g faina (5 linguri rase)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti la fiert 2 litri de apa. Cand clocoteste adaugati soia, frunzele de dafin si 2 catei de usturoi. Fierbeti 30 de minute apoi rasturnati soia intr-o sita si lasati-o la racit si indepartati usturoiul si frunzele de dafin.
Presati soia cu mainile pentru a se stoarce mai bine si puneti-o intr-un vas. Adaugati usturoiul pisat, faina, sare si piper.
Amestecati pana se omogenizeaza apoi adaugati treptat uleiul si apa minerala. Potriviti gustul de sare si formati mingiute si dati-le prin pesmet.
Intr-o tigaie incingeti  bine uleiul si puneti chiftelele.
Coaceti-le pana se rumenesc frumos apoi scoateti-le pe un prosop absorbant.
Imi plac si mai mult pentru ca sunt pufoase...
Sa aveti spor si pofta!

5 comentarii:

  1. arata delicios,nu am facut niciodata chiftele cu soia doar o sa incerc,mi-a placut ce am vazut aici

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa le incerc si eu.cred k sunt delicioase

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt minunate! Sigur le fac pentru ca par foarte apetisante.... Mi-e o pofta!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena