joi, 11 aprilie 2013

Pasca cu glazura si stafide


Blat cu cacao, crema de branza cu stafide si o glazura buna.... Cum sa nu imi placa pasca asta???? Este asemenatoare cu pasca poloneza doar ca in umplutura se gaseste si unt. Se prepara cam in 60 minute.

Ingrediente blat:
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra
  • un ou
  • un plic de zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 25 g cacao (2 linguri)
  • un plic praf de copt (10g)
  • o lingurita esenta vanilie 
Ingrediente umplutura:
  • 2 oua
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 600 g branza de vaci (Reteta)
  • 2 linguri faina
  • 100 g stafide (turnati putina apa clocotita peste ele sa vedeti ce frumos se umfla)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
  • 3 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingura cacao
  • o lingura unt
  • o lingura nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare blat:
Mixati zaharul pudra cu margarina (untul) pana se face spuma apoi adaugati oul si zaharul vanilat.
Mixati bine pana se omogenizeaza apoi adaugati laptele si treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
Puneti 2/3 din compoziti intr-o tava cu diametrul de 23 cm si tapetata cu hartie de copt (din 700 g de compozitie 400 am pus in tava). Dati tava la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 17 minute.
Cat sta blatul la cuptor pregatiti crema. Mixati ouale cu untul (margarina) si cu zaharu pudra.
Adaugati branza, mixati putin apoi adaugati faina, stafidele stoarse, coaja de lamaie si esenta.
Cand blatul este copt (trece de testul scobitori) puneti peste el crema de branza.
Puneti restul de blat si dati pasca la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 40 minute.
 Scoateti tava din cuptor, indepartati-i marginea si lasati pasca la racit.
Pentru glazura puneti toate ingredientele intr-un ibric si fierbeti-le pe foc mic, 10 minute de cand s-au topit si omogenizat ingredientele. Mutati pasca pe un platou si turnati glazura peste ea apoi serviti-o cu placere.
Imi place atat de mult...
Sa aveti spor si pofta!



12 comentarii:

  1. Pasca arata extraordinar.Esti foarte priceputa,dar cred ca ai omis sa specifici cata branza trebuie pentru crema :) Felicitari pentru tot ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. arata f.f.bine ,dar ma intereseaza cata branza merge la umplutura ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai de mine, ce bunatate!!! Umplutura aceea cu branza si stafide ma "omoara"!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. E f gustoasa! Am pregatit-o anul trecut de Pasti si cu siguranta o pregatim si anul asta. E preferata sotului :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Se poate folosi urda in locul branzicii?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena