joi, 18 aprilie 2013

Pasca in trei straturi


Dragele mele daca vreti sa va impresionati musafirii de Paste cu o pasca mai speciala v-o recomand pe aceasta. Cuprinde un strat de branza cu stafide, unul de smantana cu cacao si unul de bezea cu nuca. Va imaginati ce arome delicioase???
Smantana trebuie sa stea pe malai in jur de 8 ore pentru a-si lasa zerul.

Ingrediente primul strat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 600 g branza de vaci  data prin sita pentru o textura mai cremoasa
  • 100 g stafide
Ingrediente stratul 2:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • 500 g smantana minim cu 30% grasime (pusa pe malai 8 ore)
  • 2 linguri faina mai pline (40g)
  • 3 linguri cacao
Ingrediente stratul 3:
  • 4 albusuri 
  • 4 linguri zahar
  • 10 linguri rase cu nuca macinata
Mod de preparare:
Dupa cum va spuneam mai sus, puneti malai (in jur de 400g) intr-un bol, acoperiti cu un un tifon impaturit in 3, puneti smantana si lasati-o 8 ore la rece.
Pentru primul strat mixati bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand isi dubleaza volumul adaugati in compozitie faina.
Amestecati usor si adaugati branza data prin sita si stafidele.
Puneti compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie pentru copt si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 40 minute.
Pentru al doilea strat mixati bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pana devin o crema spumoasa. Adaugati smantana.
Amestecati faina cu cacaua si adaugati-o treptata in compozitie. Turnati amestecul peste primul strat din pasca (dupa ce s-au scurs cele 40 minute) si lasati la cuptor 30 minute tot la 180 grade.
Pentru al treilea strat bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand isi tripleaza volumul adaugati nuca macinata.
Turnati bezeaua peste al doilea strat. In prelungirea tavii veniti cu o bucata de hartie pentru copt pentru a creste frumos. Lasati tava in cuptor 30 minute la 170 grade.
Scoateti tava din cuptor, indepartati marginea tavii si hartia de copt si lasati-o la racit.
Taiati-o si serviti-o cu placere pentru ca este delicioasa!
Sa aveti spor si pofta!

34 de comentarii:

  1. arata foarte bine si sigur e delicioasa,o fac si eu....

    RăspundeţiȘtergere
  2. Oauuu ce bine arata si cred ca e foarte buna, contine tot ce imi place un deliciuuuuu. o zi buna sa ai. Gabriela.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Nu sta cam multisor la cuptor,nu se arde de jos oricum are mai multe straturi trebuie sa se coaca dar mi se pare mult ,nu se usuca?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sta prea mult la cuptor. Fa de fiecare data testul cu scobitoarea si cand este facut un strat turnati peste el celalalt.

      Ștergere
  4. E o pască minunata pentru cei care în loc să fac trei păscuțe diferite, fac una și bună. E și cu brânză și cu smântână și cu bezea. Ce-ți poți dori mai mult de atât de la o pască?

    RăspundeţiȘtergere
  5. o ora si 40 min?????cum iese branza dupa atata stat in cuptor??????

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asigur ca foarte bine. Faceti de fiecare data testul cu scobitoarea si cand este facut un strat turnati peste el celalalt.

      Ștergere
  6. arata foarte bine si pare a fi foarte gustoasa dupa reteta

    RăspundeţiȘtergere
  7. wow, ce deliciosenie!! Salivez neincetat :D

    RăspundeţiȘtergere
  8. Mamaaa, ce bunatate! Un tort in toata regula! Ba nu, mai buna decat un tort!!!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Cu siguranta e si frumoasa si gustoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Wow... arata senzational!! Mi-as dori sa gust o bucatica! :) :)

    RăspundeţiȘtergere
  11. sper sa o reusesc cind o fac de Paste ca arata f bine,trebuie incercat.

    RăspundeţiȘtergere
  12. Din cat lapte fac atata smantana???

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lili eu am cumparat-o! Te felicit pentru ca vrei sa o faci in casa. Depinde de grasimea laptelui. Din 4-5 litri de lapte ar trebui sa "culegi" 500 g smantana.

      Ștergere
  13. Arata delicios !!Mi-as dori sa o prepar si eu acum de paste,insa am o intrebare :nu trebuie praf de copt sau drojdie? Multumesc !!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie nici drojdie nici praf de copt. Te asigur ca este buna reteta!

      Ștergere
  14. arata ingrozitor de bine si apetisanta !!!!

    RăspundeţiȘtergere
  15. cea mai buna reteta dintre toate retetele de pe bloguri.PASCA PERFECTA

    RăspundeţiȘtergere
  16. Intradevat divina.....MULTUMESC pentru reteta !!

    RăspundeţiȘtergere
  17. Cautand prajituri pentru Craciun, am dat peste pasca asta :)). E minunata! Eu o fac de cativa ani, de cand am gasit reteta intr-o carticica Practic. Pe hartia de copt, presar niste pesmet si astfel se formeaza un blat foarte subtire. Trebuie sa-mi cumpar neaparat o tava rotunda inalta....pana acum am facut in tava mare si am taiat patratele, insa ca o felie de tort e si mai apetisanta :). Iris

    RăspundeţiȘtergere
  18. nu cred ca pot face asa o pasca, cuptorul meu arde f.tare oricit de mic l-as da....imi pare rau.....

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai incercat sa pui o tava dedesubtul celei in care se afla copturile? De asemeni poti incerca sa pui un vas cu apa...

      Ștergere
  19. unde se gaseste smantana cu 30% grasime, o stiu doar pe cea lichida de la dorna?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand smantana de casa, sau cea din piata de la tarani! De asemenea recomand smantana Tudia cu 30% grasime.

      Ștergere
  20. Brescan Cristyna1 aprilie 2014, 18:44

    Buna, nu am inteles exact cum se face cu smintina si cu malaiul? Smintina din tifon se pune direct pe malai?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristyna pui intr-un bol malai. Peste malai asezi un tifon (sa acopere si marginile bolului) si apoi pui smnatana. Malaiul va trage tot lichidul din smantana.

      Ștergere
  21. Buna Irina! Poti sa-mi spui ce diametru are tava? Multumesc! Iris

    RăspundeţiȘtergere
  22. este f.f.f. BUNA !!!!! am facut de Pasti...
    multumesc pt.reteta

    RăspundeţiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena