luni, 1 aprilie 2013

Prajitura cu branza fara aluat



Cand vreau un desert cu branza rapid apelez la aceasta prajitura. Se prepara foarte usor, trebuie doar sa astept cuminte pana o scot din cuptor. Este buna atat rece cat si calda.

Ingrediente:
  • 500 g branza de vaci bine stoarsa reteta AICI
  • 3 oua mici (sau 2 mari)
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml smantana
  • 180 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • o mana de stafide
  • 1 plic budinca vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Puneti branza intr-un vas si  amestecati-o cu ouale, zaharul si zaharul vanilat.
Amestecati budinca cu laptele caldut si  turnati-o peste amestecul de sus. Adaugati si smantana.
Adaugati uleiul si stafidele.
Puneti compozitia intr-o tava (30*20 cm) si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru aproximativ 45 minute sau pana cand e usor rumenita.


Pudrati-o cu zahar si taiati-o dupa plac. Eu am suprapus doua bucati.
Prajitura aceasta poate fi facuta si in loc de pasca.
Sa aveti spor si pofta!

10 comentarii:

  1. Cu siguranta o sa incerc reteta! O saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce prezentare frumoasa, ca la Master Chef! E foarte buna prajiturica si se prepara rapid.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maine o fac si eu pare delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Te asigur ca vreau s-o fac pasca, dar ma impinge gandul s-o incerc ca prajitura ptc ma baga rau de tot in ispita. Totusi, imi poti sugera cu ce se pot lipi cele 2 rondele? {cu budinca sau....} Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei sa faci aceasta prajitura mai inalta iti sugerez sa o pui intr-o tava mai mica, si o lasi mai mult la cuptor, la o temperatura mai redusa... In jur de 170 grade pentru 40-50 minute.

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Se adauga in acelasi timp cu budinca dizolvata in lapte. Multumesc pentru atentionare.

      Ștergere
  6. Acum am scos-o din cuptor. Este cam moale, mai degraba o budinca decat o prajitura. Am gresit undeva? Am pus branza de vaci cumparata , 600 de grame in loc de 500. Vroiam sa o folosesc pe toata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Am încercat și eu prajitura , chiar sunt curioasa cum va ieși

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena