duminică, 14 iulie 2013

Sirop de afine nefiert


Afinele sunt fructe de munte bogate in vitaminele A, E si C. Sunt recomandate si in cazul tulburarilor digestive. Afinele proaspete sunt fortificante dar se pot folosi si in preparate ca siropuri, dulceata  sau uscate. Siropul se prepara foarte usor si va asigur ca este delicios.

Ingrediente:

  • 1 kg afine
  • 500 g zahar
Mod de preparare:
Spalati bine afinele si indepartati coditele apoi intr-o sticla cu gura mai larga puneti un rand de afine si unul de zahar pana se umple ceva mai mult de 3/4 din sticla.
Lasati sticla la soare (eu le-am lasat pe pervaz la balcon, doar dimineata bate soarele) 3-4 zile pana ce se topeste zaharul. Nu rasturnati sticlele pentru ca zaharul cade la fund si se intareste. Strecurati siropul (rezulta cam 700 ml), puneti-l in sticle bine astupate si depozitati-l intr-un loc racoros. Daca doriti lasati in el si cateva afine (eu nu las, le dau drumul in afinata). In pahar am un delicios suc de afine, preparat cu apa, sirop si doua cuburi de gheata.
Sa aveti spor si pofta!

Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie, gazduita de Ana pe al ei Blog cu legume.

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena