vineri, 6 decembrie 2013

Prajitura cu gem si budinca


Nu stiu cat va atrag pe voi prajiturile cu gem dar pe mine ma atrag mult. Un strat generos de budinca, gem de prune si un balt pufos cu migdale sau nuci acestea sunt ingredientele din prajitura aceasta.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 225 g (15 linguri) zahar
  • 110 g (18) linguri faina de migdale sau nuca macinata
  • 70 g (6 linguri) faina
  •  10 g praf de copt (1 plic)
  • o lingurita esenta rom
Ingrediente crema si decor:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 120 g zahar (8 linguri)
  • 2 lingurite esenta de vanilie (sau dupa gust)
  • 200 g unt moale
  • 350 g gem de prune (magiun)
  • 50 g ciocolata pentru decor
Mod de preparare blat:
Mixati ouale cu putina sare pana isi tripleaza volumul. Adaugati treptat zaharul, faina de migdale si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati esenta, amestecati usor compozitia si turnati-o intr-o tava 25*35 cm tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor preincalzit la 180 g pentru 25 minute.
Pentru crema amestecati budinca cu zaharul si 8 linguri de lapte. Restul de lapte puneti-l la fiert. Cand fierbe adaugati amestecul cu budinca, fierbeti pe foc mic si amestecati mereu pana se intareste apoi lasati-l la racit, amestecati din cand in cand.
Mixati usor untul moale sii adaugati treptat budinca racita si esenta de vanilie.
Ungeti blatul rece cu gem. Peste gem intindeti uniform budinca si apoi radeti ciocolata. Dati prajitura la rece pentru cateva ore si apoi serviti-o cu placere.
Cata placere pe colega mea cand serveste cate o prajitura cu gem...
Sa aveti spor si pofta!

17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena