vineri, 6 decembrie 2013

Prajitura cu gem si budinca


Nu stiu cat va atrag pe voi prajiturile cu gem dar pe mine ma atrag mult. Un strat generos de budinca, gem de prune si un balt pufos cu migdale sau nuci acestea sunt ingredientele din prajitura aceasta.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 225 g (15 linguri) zahar
  • 110 g (18) linguri faina de migdale sau nuca macinata
  • 70 g (6 linguri) faina
  •  10 g praf de copt (1 plic)
  • o lingurita esenta rom
Ingrediente crema si decor:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 120 g zahar (8 linguri)
  • 2 lingurite esenta de vanilie (sau dupa gust)
  • 200 g unt moale
  • 350 g gem de prune (magiun)
  • 50 g ciocolata pentru decor
Mod de preparare blat:
Mixati ouale cu putina sare pana isi tripleaza volumul. Adaugati treptat zaharul, faina de migdale si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati esenta, amestecati usor compozitia si turnati-o intr-o tava 25*35 cm tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor preincalzit la 180 g pentru 25 minute.
Pentru crema amestecati budinca cu zaharul si 8 linguri de lapte. Restul de lapte puneti-l la fiert. Cand fierbe adaugati amestecul cu budinca, fierbeti pe foc mic si amestecati mereu pana se intareste apoi lasati-l la racit, amestecati din cand in cand.
Mixati usor untul moale sii adaugati treptat budinca racita si esenta de vanilie.
Ungeti blatul rece cu gem. Peste gem intindeti uniform budinca si apoi radeti ciocolata. Dati prajitura la rece pentru cateva ore si apoi serviti-o cu placere.
Cata placere pe colega mea cand serveste cate o prajitura cu gem...
Sa aveti spor si pofta!

17 comentarii:

  1. Imi place cum arata, daca si la gust e tot atat de faina , trebuie sa o incerc dar nu acum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum arata, daca si la gust e tot atat de faina , trebuie sa o incerc dar nu acum :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioasa prajitura! Cu magiun este chiar pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi pentru reteta! A iesit delicioasa! Toata lumea e incantata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut-o si eu :) Foarte foarte buna! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut-o si eu :) Foarte foarte buna! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Este extra ordinar de buna prajutura

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine arata...o sa o fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca nu am faina de migdale sau de nuca ce pot pune?

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca nu am faina de migdale sau nuca ce pot pune?

    RăspundețiȘtergere
  11. arata foarte bine o sa incerc sa o fac si eu .....dar merge fara faina de migdale?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am facut reteta de 2 ori si a iesit foarte buna.Tin sa precizez ca nu sunt fan prajitura cu gem.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut de 2 ori reteta , este extraordinar de buna.(nu imi plac in general retetele cu gem)

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi puteti spune va rog dimensiunile tavii? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am făcut-o de câteva ori! Este foarte bună! Mulțumim pentru reteta

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena