vineri, 14 februarie 2014

Cake pops cu ciocolata


Din punctul meu de vedere cake pops-urile au fost inventate pentru a nu risipi resturile de blat de tort, pandispan, chec sau muffins. Se fac foarte simplu, cu minim efort si va asigur ca toata lumea va fi incantata nu doar copiii.

Ingrediente pentru 13 bucati:

  • 40 g blat de tort gasiti reteta AICI
  • 70 g ciocolata cu lapte
  • 35 g smantana pentru frisca
  • 20 g unt
  • o lingurita ness
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • o lingurita cacao
  • 80 g ciocolata alba pentru glazura

Mod de preparare:
Pentru crema de ciocolata puneti intr-un vas termorezistent ciocolata cu lapte, untul si  smantana batuta. Puneti vasul pe baie de aburi pana se topesc ingredientele apoi adaugati ness-ul si esenta de rom. Lasati amestecul la racit si amestecati din cand in cand pana cand crema se intareste putin.
Faramitati cu ajutorul mainilor blatul si amestecati-l cu crema de ciocolata si cacaua.  Dati compozitia cateva minute la rece pana poate fi modelata usor.
Cu ajutorul mainilor modelati mingiute potrivite ca marime si infingeti in fiecare cate un betisor. Dati-le la frigider cateva minute pana topiti ciocolata alba pe baie de aburi si pana se intareaste putin. Treceti fiecare cake pops prin ciocolata topita. Daca nu se acopera suficient atunci mai lasati cateva minute ciocolata la temperatura camerei pentru a-si schimba consistenta. Presarati pe fiecare cake pops bombonele daca nu va plac simple si infingeti-le intr-un mar.

 Pastrati acadelele intr-o camera racoroasa sau frigider.
Sunt atat de delicioase...


13 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena