vineri, 14 februarie 2014

Cake pops cu ciocolata


Din punctul meu de vedere cake pops-urile au fost inventate pentru a nu risipi resturile de blat de tort, pandispan, chec sau muffins. Se fac foarte simplu, cu minim efort si va asigur ca toata lumea va fi incantata nu doar copiii.

Ingrediente pentru 13 bucati:

  • 40 g blat de tort gasiti reteta AICI
  • 70 g ciocolata cu lapte
  • 35 g smantana pentru frisca
  • 20 g unt
  • o lingurita ness
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • o lingurita cacao
  • 80 g ciocolata alba pentru glazura

Mod de preparare:
Pentru crema de ciocolata puneti intr-un vas termorezistent ciocolata cu lapte, untul si  smantana batuta. Puneti vasul pe baie de aburi pana se topesc ingredientele apoi adaugati ness-ul si esenta de rom. Lasati amestecul la racit si amestecati din cand in cand pana cand crema se intareste putin.
Faramitati cu ajutorul mainilor blatul si amestecati-l cu crema de ciocolata si cacaua.  Dati compozitia cateva minute la rece pana poate fi modelata usor.
Cu ajutorul mainilor modelati mingiute potrivite ca marime si infingeti in fiecare cate un betisor. Dati-le la frigider cateva minute pana topiti ciocolata alba pe baie de aburi si pana se intareaste putin. Treceti fiecare cake pops prin ciocolata topita. Daca nu se acopera suficient atunci mai lasati cateva minute ciocolata la temperatura camerei pentru a-si schimba consistenta. Presarati pe fiecare cake pops bombonele daca nu va plac simple si infingeti-le intr-un mar.

 Pastrati acadelele intr-o camera racoroasa sau frigider.
Sunt atat de delicioase...


13 comentarii:

  1. Ce tare eee!!! Vorba fetitei mele, :) o idee grozava!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Irina. Sunt prima data pe situl tau si tot ce vad mi se pare delicios si chiar as vrea sa incerc si eu cate ceva. Aceasta reteta mi s-a parut numai buna pt o zi de duminica in casa alaturi de prieteni. O intrebare doar: de unde ai luat betisoarele alea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea bine ai venit. Sunt bete pentru frigarui imbracate de mine. Te mai astept pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe sunt! Le-ai decorat foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ingenioasa si delicioasa idee !

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina, cam cate acadele ies din ingredientele enumerate?
    Mi se pare asa Putin 40g de blat de tort. Eu vreau sa fac mâine, dar voi folosi prăjitură dintr aia din comert ( gen alka,magira)... Oare sa pun mai mult de 40 de g?
    Mulțumesc!
    Manuela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Manuela din ingredientele enumarate ies 13 bucati. Eu le-am facut din resturile de la tort.

      Ștergere
  7. Nu le-am incercat pana acum dar imi place mult ideea, mai ales ca, asa cum spuneai tu, te ajuta sa folosesti si resturile de blat ramase dupa prepararea altor deserturi.
    In plus, arata delicios si cred ca merg de minune la petrecerile pentru cei mici! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marilena te asigur ca cei mici vor fi foarte incantati. Se vor astepta la niste acadele tari si vor fi surprinsi de continutul moale.

      Ștergere
  8. daca as putea as manca pozele imediat, arata asa de bine si apetisant de delicioase, excelente :D

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena