miercuri, 12 februarie 2014

Minitortulete cu ciocolata si ness


Din ce in ce mai des aud expresia "sunt la cura"... Bine bine sunt la cura dar asta nu inseamna ca nu mai mananc deloc dulce, mie imi este imposibil. Acesta este motivul pentru care am renuntat sa fac un tort si am facut doar 3 minitortulete.

Ingrediente blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura cacao
  • 2 linguri cu varf faina
  • o lingurita esenta de vanilie
Incrediente crema cu ness:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g smantana pentru frisca
  • 25 g unt
  • o lingurita ness
  • 1/2 lingurita esenta de rom
Ingrediente crema ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g smantana pentru frisca
  • 25 g unt
  • o lingurita esenta de vanilie
Pentru insiropat foile:
  • 80 ml apa fierbinte
  • 2 lingurite ness
  • o lingura zahar
Mod de preparare:
Mixati cele doua oua cu putina sare pana isi dubleaza volumul apoi adaugati treptat zaharul. Amestecati praful de copt cu cacaua si faina cernuta si incorporati-le  in compozitie.
Turnati amestecul intr-o tava (17*24 cm) tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 10 minute.
Lasati blatul la racit apoi decupati din el 6 cercuri cu diametrul de 6-7 cm (nu aruncati resturile, va voi da reteta pentru niste cake pops delicioase).
Pentru crema cu ness puneti intr-un vas termorezistent ciocolata, untul si  smantana batuta. Puneti vasul pe baie de aburi pana se topesc ingredientele apoi adaugati ness-ul si esenta de rom. Lasati amestecul la racit. Pentru crema alba procedati identic.
Amestecati din cand in cand in creme pana se intaresc. Puteti sa le puneti cateva minute si la frigider.
Fierbeti ingredientele pentru sirop si lasati-l apoi la racit. Insiropati fiecare blat.
Inconjurati primul blat cu o bucata de hartie de copt (mai inalta decat blatul cu 4-5 cm). Puneti 35 grame din crema maro peste ea inca un blat insiropat si deasupra puneti 35 grame de crema alba. Am cantarit cremele pentru ca toate cele 3 blaturi sa fie identice in inaltime.
Dati la rece pentru cateva ore si apoi serviti tortuletul cu placere.
Daca vreti o crema de ciocolata mai moale puneti in plus 25 grame de smantana (la fiecare crema ).
Sa aveti spor si pofta!

2 comentarii:

  1. foarte reusite, delicioase, cremoase, pufoase si savuroase, as face niste minitorturi mai mari sa imi ajunga :D

    RăspundețiȘtergere
  2. fantastic e tortuletul

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena