joi, 20 februarie 2014

Ciorba taraneasca de purcel


Inca este frig afara. prin urmare o ciorba buna ne incalzeste sufletele.

Ingrediente:

  • 700 g ceafa (pulpa) de porc
  • 4 l apa
  • 4linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • un ardei rosu
  • o telina mica
  • 2 linguri bulion
  • 7 cartofi
  • sare
  • 500 ml bors acru (+/- depinde cat este de acru)
  • o legatura patrunjel verde
  • o legatura marar
Mod de preparare:
Spalati carnea cu apa rece si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati-o bucatele si puneti-o la fiert in cei 4 litri de apa si putina sare. Luati spuma cand se formeaza.
Curatati si spalati legumele. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel dati-le pe razatoare iar ceapa, ardeiul si telina tocati-le cubulete.
Cand carnea este fiarta pe jumatate caliti in ulei legumele si turnati amestecul peste carne.
 Fierbeti ciorba in jur de 30 minute pe foc potrivit pana se inmoaie legumele si adaugati cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Adaugati bulionul si acriti ciorba cu borsul acru incalzit in prealabil. Potriviti ciorba de sare, opriti focul si adaugati patrunjelul si mararul tocat.

Puneti o portie la racit si serviti-o cu placere!
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena