vineri, 24 octombrie 2014

Cupcakes cu lamaie si crema de mascarpone


Despre aceste prajituri nu pot sa spun decat ca sunt delicioase! Nu se prepara greu, insa trebuie ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Ingrediente (15- 16 cupcakes):
  • 150 g unt moale
  • 175 g zahar pudra
  • 3 oua
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie (2 linguri)
  • 100 ml lapte
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • 225 g faina
  • un varf lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone (de la frigider)
  • 125 g zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
Mod de preparare:
Mixati untul moale cu zaharul pudra pana se transforma intr-o crema spumoasa. Adaugati cate un ou si mixati bine pana se incorporeaza apoi pe urmatorele, Mixati bine dupa fiecare.
Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Adaugati coaja si zeama de lamaie,esenta, putin lapte si putina faina. Mixati usor si treptat adaugati alternand laptele si faina.
Distribuiti compozitia in formele pentru muffins tapetate cu hartiute si dati la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20 minute apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le la racit.
Pentru crema mixati bine mascarponele cu zaharul pudra apoi adaugati restul ingredientelor. Crema formata lasati-o la frigider minim o ora.
Puneti crema intr-un pos cu duiul preferat si ornati prajiturile dupa plac.

Va asigur ca sunt minunate, crema de mascarpone si blatul se completeaza perfect.

Sa aveti spor si pofta!

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena