miercuri, 8 octombrie 2014

Prajitura cu mere si bezea


Pentru ca e sezonul merelor va voi impartasi o reteta care mie imi place mult, prajitura cu mere si bezea. Blatul are o textura usor faramicioasa, merele usor calite si stratul generos de bezea se completeaza minunat.

Ingrediente blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt (10g) stins cu o lingura otet
  • 5 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
Ingrediente umplutura:
  • 1.5 kg mere spalate, curatate si rase
  • 100 g zahar (e destul de dulce, puteti reduce cantitatea)
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • o lingurita scortisoara (optional)
Ingrediente bezea:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar pudra
Mod de preparare blat:
Puneti toate ingredientele intr-un vas si framantati un aluat potrivit de tare. Dati-l la frigider pentru o ora.

Mod de preparare umplutura:
Puneti la calit pe foc potrivit, merele cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Cand se evapora zeama de la mere opriti focul.

Ungeti o tava 25*35 cm cu unt. Intindeti 3/4 din aluat, eu de obicei il intind pe o folie de bucatarie. Acoperiti cu alta bucata de folie intindeti aluatul si apoi imbracati tava. Puneti merele calite, razuiti restul de aluat si dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20 minute.
Mixati bine albusurile (cu 10 minute inainte de a se scurge timpul de la cuptor) cu un praf de sare apoi adaugati treptat zaharul pudra pana cand bezeaua devine compacta si nu are un aspect aerat.
Intindeti bezeaua peste prajitura, nivelati usor si mai lasati la cuptor 20 minute tot la aceeasi temperatura (180 grade).
Lasati prajitura la racit apoi taiati-o dupa plac cu un cutit ascutit.
Va asigur ca este delicioasa.
Sa aveti spor si pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena