vineri, 7 noiembrie 2014

Bezele - reteta de baza

Nu stiu daca voua vi se pare o reteta complicata sau nu insa eu vreau sa va asigur ca se fac foarte usor. Recomand a se folosi un vas de sticla sau din inox bine spalat si uscat.

Ingrediente (38 bucati):
  • 2 albusuri 
  • un praf sare
  • 100 g zahar fin
  • o lingura zeama de lamaie
  • cateva picaturi de colorant
Mod de preparare:
Mixati usor albusurile cu sarea pana incep sa faca spume apoi adaugati treptat zaharul fin. Daca nu gasiti in comert zahar fin, dati prin robot zaharul tos, Mixati in jur de 15-20 minute pana bezeaua este lucioasa.
Adaugati zeama de lamaie si cateva picaturi de colorant mixati usor apoi mutati compozitia intr-un pos. Pentru a face aceste bezele am folosit duiul Wilton 2D. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am format baza bezelei apoi am revenit la fiecare si i-am facut motul.
Coaceti bezelele 80 minute in cuptorul preincalzit la 110 grade apoi lasati-le in cuptor cateva ore, pentru a se usca.
Au o textura minunata....
Aceste bezele au facut parte din Candy Barul facut nepoatei mele, il voi prezenta intr-o postare viitoare.
Sa aveti spor si pofta!

5 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena