sâmbătă, 21 martie 2009

Pilaf grecesc

Eu cand nu stiu ce sa pregatesc de mancare iau cartile de bucate la rasfoit. Asa am ajuns la reteta aceasta care e absolut delicioasa. Am adaptato-o putin.
Ingrediente:
- 1-1.2 kg copanele pui
- 0.4 kg ficatei de pasare proaspeti
- 300 g orez - o conserva ciuperci
- 50 g ulei de masline
- 150 g unt
- 2 linguri bulion
- un cub Maggi cu gust de gaina
- 2 cepe
- apa
- sare si piper

  Mod de preparare:
Se spala foarte bine copanelele. Se pun ciupercile la scurs. Se aureste ceapa tocata in ulei, se pune carnea, se adauga 100 g unt. Se prajeste putin apoi se adauga 250 ml apa fierbinte in care s-a diluat cubul de maggi si bulionul. Cand sosul a mai scazut se adauga ciupercile si se lasa in continuare la fiertpana fierb ciupercile si carnea. Se unge o alta cratita cu restul de unt si se aseaza pe foc. Se adauga orezul spalat si se amesteca cu grija. Cand orezul a absorbit toata grasimea, se adauga 750 ml apa fierbinte si putina sare si se da la cuptor pentru 20 minute. Ficatul se pregateste pe gratar ca in reteta de AICI. Orezul fiert se pune pe un platou, se lasa un gol in mijloc in care se aseaza carnea si ciupercile. Ficatul se infinge in orez. Se decoreaza cu patrunjel verde. Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Arata foarte apetisant! Tocmai mi s-a cerut in seara asta sa mai fac si eu niste pilaf, asa ca reteta ta e numai buna de incercat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa o incerc si eu, pentru ca nu am gasit inca o reteta de pilaf pe placul amandorora (eu si al meu). Dar asta a ta suna foarte bineee!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena