luni, 6 iulie 2009

Clatite cu dulceata

Simplu de preparat dar delicioase...

       Ingrediente:
- o cana faina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahar
- o lingura unt
- 1/2 praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- sare

      Mod de preparare:
     Se pune intr-un bol faina cernuta, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga laptele, zaharul, vanilia, sarea. Se bate bine cu mixerul pana dispar cocolosele. Se adauga untul topit (nu fierbinte) si praful de copt. Se omogenizeaza din nou. Se pune o tigaie cu coada (eu prefer una de fonta groasa) sa se infierbante pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pensula.
        Se toarna o lingura (din aceea mai mare) din compozitie miscand repede tigaia ca sa i se acopere cu aluat tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta! (Aveti grija ca mancaciosii nu au rabdare sa le terminati si fura:) ) Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa. Cand toate sunt gata se umplu pe rand: se intinde dulceata/gem, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Pofta buna!

Un comentariu:

  1. nu am mai facut de ceva timp clatite...mi-ai dat o idee pentru un dulce rapid, simplu si usor de preparat

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena