marți, 28 februarie 2012

Clatite cu branza si smantana la cuptor


Acest desert delicios il gasiti de obicei in zona Bucovinei, pe la majoritatea pensiunilor, restaurantelor si chiar in unele pub-uri. Este apreciat de toata lumea.

Ingrediente clatite:
  • 5 oua
  • 7 linguri cu varf faina
  • 5 linguri zahar 
  • 500 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • o lingurita extract vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
  • 20 ml ulei pentru uns tigaia
  • 10-15 g unt pentru uns bolul
Ingrediente umplutura:
  • 600 g branza
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g stafide
  • o lingurita extract vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
Ingrediente topping:
  • 250 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu faina. Se adauga zaharul, laptele si sarea si se bat bine impreuna.  Se adauga vanilia si se mixeaza din nou pana se omogenizeaza. Se lasa sa respire 15-20 minute.
Se incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei. Se toarna cate un polonic (mai mic) din compozitie si se roteste tigaia pana cand pasta acopera tot fundul. Cand s-a desprins de tigaie (o mai ajutam pe margini) se intoarce clatita cu un cutit lat sau o spatula. Se lasa sa se rumeneasca si apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se procedeaza la fel cu toate clatitele.
Se pune intr-un bol branza cu ouale, stafidele, zaharul si extractul de vanilie si se amesteca bine.
Se da drumul la cuptor la 190 grade (foc potrivit).
Se impacheteaza clatitele, prin rulare...
Si se pun intr-un bol uns cu unt. Eu am umplut 10 clatite. Merg chiar 14-15 daca se pune mai putina branza in interior. (Cele ramase le-am consumat cu crema de ciocolata si cu dulceata. )
Smantana se bate cu zaharul. Daca smantana este prea tare se adauga si 2-3 linguri lapte.Amestecul se distribuie uniform peste clatite si peste el se distribuie zaharul vanilat.
Se da la cuptor (preincalzit 190 grade) pentru 30 minute.
Se consuma calde...
Sunt delicioase...
Sa aveti pofta!




31 de comentarii:

  1. Cand eram acasa la mama mancam clatite din acestea.Doamne,ce bune mai erau.Trebuie sa o rog pe mama sa-mi faca,parca au alt gust de la ea.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia si mama mea facea bunatati da este departe de mine. Asa ca le fac cu manuta mea. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te rog!!!!!Numai o bucatica vreau si eu ca tare bine arata!PUP!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adela, Milica data viitoare! Acu din pacate nu a mai ramas nici macar una. Ramona din greseala am sters comentariul tau! Va pup pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce poftã mi-ai fãcut! aratã super yummy:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ahhh..de ce oare am intrat aici la tine..:).desertul meu favorit!
    Arata bine..!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ramona am reusit sa-l recupar. Nu am avut nici o intentie sa va fac pofta, doar sa va reamintesc reteta.

    Paradis nu se pupa cu Punta .... :))

    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-adevar delicioase. Mie imi place tot ce e cu brnza mai ales dulce. Acasa , la mama am facut papanasi , aici nu ma branza , si cum ajung acasa primul lucru ce il vreau e ciorba de burta si papanasi sau clatite cu branza. Daca e vara , urdoaice cu marar. Arata super ce mai.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma numesc alex :D Am facut si eu :D acum le bag la cuptor :) Abia astept sa le pap :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum fac :):):) sa vedem ce o sa iasă :):):):)

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bune au iesit ! Au iesit 8 , dar imense. Foarte gustoase si aratoase :)
    Si am mai adaugat nuci pisate. In compozitia umpluturii. Pentru un plus de aroma, nu ca ar fi trebuit :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Au iesit delicioase. Le-am savurat alaturi de prietenul meu de zici ca n-am mai fi mancat niciodata clatite cu branza si smanatana, dar astea au fost mai speciale pntru ca au fost facute de mine ;) . Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata f. bine, nu am probat reteta dar nu e cam putina faina la atata lapte si atatea oua ?

    RăspundețiȘtergere
  14. mmmmmmmmmmm sunt delicioase

    RăspundețiȘtergere
  15. eu smantana o am din italia si cum n italia nu are smantana de vaca are numai de muca...a iesit oleaca mai moale am invartito q mixteru am adaugat lapte si oua plus secretu bacatarului apoi am lasat clatitele 1 data sa coaca branza apoi dupa 10 minute am adaugat smantana plus secretu bucatarului pe care nu vil zic pt ca e secret si inca nu stiu cum au iesit dar o sa revin dupa ce le termin..vam pupat..sa avetzi pofta

    RăspundețiȘtergere
  16. Doar atit pot spune........IMI LASA GURA APA.....................

    RăspundețiȘtergere
  17. 7 linguri faina = 126 gr faina doar atat la 500 ml lapte ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu prefer un aluat mai subtire. Daca va place un aluat mai gros, adaugati o lingura in plus.

      Ștergere
  18. Am uitat sa iau unt...am uns tava cu ulei

    RăspundețiȘtergere
  19. Clatitele mele sunt acum in cuptor !

    RăspundețiȘtergere
  20. Irina...nu stiu ce fel de smantana sa iau? Din aceea pentru gatit sau smantana normala?

    RăspundețiȘtergere
  21. Smantana dulce sau acră?

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte buna reteta.Asa le fac si eu.Delicioase!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena