vineri, 8 martie 2013

Ciocolata de casa cu margarina


Desi prefer ciocolata de casa cu unt am fost intrebata si de reteta ciocolatei de casa cu margarina. Este la fel de usor de facut doar ca trebuie mai multa atentie la sirop.

Ingrediente:
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina unirea (un pachet)
  • 460 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri esenta rom
  • 100 g nuci prajite (optional)
  • 2 foi de napolitana mici
Mod de preparare:
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand
Fierbeti siropul in jur de 10 minute pana ce face bule timp in care amestecati laptele praf cu cacaua si apoi cerneti-le pentru a fi cat mai aerate.
Luati o picatura din el si dati-i drumul intr-o cana cu apa rece. Daca picatura ramane ferma si nu se dizolva inseamna ca puteti adauga margarina.
Dupa ce s-a topit margarina opriti focul si adaugati "in ploaie" laptele praf. Amestecati rapid cu o lingura de lemn.
Ciocolata trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase. In functie de cat fierbeti siropul variaza putin si cantitatea de lapte praf. De aceea mereu pun la ingrediente +/- cateva grame.
Adaugati esenta si nucile.
Puneti ciocolata intre 2 foi de napolitate mici sau pe celofan si lasati-o cateva ore la rece.
Cand s-a racit taiati-o si serviti-o cu placere!
Sa aveti spor si pofta!

8 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena