luni, 18 martie 2013

Fursecuri umplute de post



Chiar daca sunt de post aceste fursecuri sunt foarte bune. Se prepara usor si sunt pe placul tuturor.

Ingrediente:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri rom
  • coaja de la o lamaie
  • 400 g faina
  • un praf sare
  • 500 g gem pentru umplut
  • zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Mixati bine margarina cu zaharul pudra pana se transforma intr-o crema spumoasa apoi adaugati romul, coaja de lamaie si treptat faina. Nu trebuie sa fie foarte tare aluatul.
 Lasati aluatul format la temperatura camerei pentru 15-20 minute.
Pe o planseta intindeti fasii de aluat cam de 10-12 cm latime si 25-30 cm lungime, ungeti-le cu gem.
Rulati-le apoi taiati bucati cam de 2-3 cm lungime si asezati-le intr-o tava pe hartie de copt. Dati tava la cuptor (preincalzit la 160 grade) pentru 30-35 minute.
Lasati-le la racit apoi pudrati-le cu zahar pudra. Depozitati-le intr-un vas (cutie, caserola) cu capac.
Sa aveti spor si pofta!
P.S. Aceste fursecuri sunt mult mai delicioase si mai fragede daca le consumati dupa cateva zile.

13 comentarii:

  1. Deci vai cum arataaa!Stim ce facem in week:)
    te pupam

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bunatati mici si dulci ai facut!!! Imi plac tare mult

    RăspundețiȘtergere
  3. arata de milioane!!! Musai sa fac si eu! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. nu mi au iesit absolut deloc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau. Ce nu a iesit? Mai sunt persoane care le-au facut si au fost foarte multumite.

      Ștergere
    2. Nici mie nu mi-au ieșit. Aluatul se rupe si nu poate fi întins.

      Ștergere
    3. Presara putina faina. Aluatul este fraged dar merge intins. Uite un mesaj primit de la Sisters Kitchen..."deci au facur ravagii fursecurile aleaaa,sunt bestiale
      abia astept sa mai fac, sa le si poze" si nu e singurul...

      Ștergere
  5. Am facut aseara si mi=au iesit, am avut ceva emotii citind comentariile :) dar am framantat f bine aluatul, si in momentul cand m-am apucat de el, l-am mai framantat pe masa ca la pasta de zahar, pana s-a facut ca plastelina. Le-am umplut cu gem de prune combinat cu nuca tocata :) sunt f bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. esenta rom sau rom de baut? nu am mai facut...as vrea sa nu gresesc de la inceput si sa nu mai fac apoi...multumesc, astept un raspuns..Cornelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cornelia eu am pus rom, nu gresesti daca pui esenta, trebuie doar sa micsorezi cantitatea.

      Ștergere
  7. sant bestiale acum le fac din nou pofta buna tuturor celor ce le incearca

    RăspundețiȘtergere
  8. sant bestiale azi o sa le incerc din nou pofta buna tuturor celor ce le incearca pupici

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena