miercuri, 27 martie 2013

Salam de biscuiti de post


Salamul de biscuiti fie el de post sau nu imi place foarte mult. Se face foarte repede si este un desert delicios. Cred ca este preferat din majoritatea dulciurilor de post de toata lumea.

Ingrediente:

  • 8 linguri apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 250 g rahat
  • 150 g margarina
  • 70 g nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 150 g biscuiti
  • 2 linguri esenta rom
  • 50 g nuci prajite si tocate
Pentru glazura:

  • 50 g zahar pudra


Mod de preparare:
Puneti int-un vas pe foc apa, zeama de lamaie si rahatul taiat bucatele. Amestecati din cand in cand.
Cand aproape este topit rahatul adaugati margarina.
Dupa ce s-a lichefiat si margarina adaugati nuca macinata si cacaua.
Amestecati, luati vasul de pe foc si adaugati biscuitii maruntiti. Imi place sa se simta biscuitii in salam din cauza aceasta nu ii dau prin masina.
Adaugati esenta si nucile prajite si amestecati pana se omogenizeaza.
Rasturnati compozitia pe un celofan si rulati-o in forma de salam. Pe un alt celofan presarati zaharul pudra.
Rulati batonul de salam prin zahar pudra, indepartati zaharul ramas, infoliati-l si dati-l la rece cateva ore sa se intrepatrunda aromele.
Taiati-l atente cu un cutit zimtat si serviti-l cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

2 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena